Eerste selectie Academie

Jahnoah Markelo maakt definitief de overstap naar FC Twente. De 18-jarige speler komt over van de FC Twente/Heracles Academie en trainde sinds het begin van dit seizoen al mee met de selectie van trainer Ron Jans. Markelo tekende vanmiddag in De Grolsch Veste een contract tot medio 2023 met de optie voor nog twee seizoenen.

61B4424

Jan Streuer: “Jahnoah Markelo heeft zich afgelopen maanden als jonge talentvolle speler goed gepresenteerd bij de selectie. Jahnoah is een buitenspeler met snelheid, een goede actie en een goed schot. Hij krijgt nu de kans verder aan te sluiten bij het eerste. Daa​r zal hij de volgende stappen moeten maken naar volwassenheid.”    

“Voor mij is dit contract een mooie beloning”, zegt Jahnoah Markelo. “Twee jaar geleden ben ik naar Twente gekomen met als doel prof te worden. Afgelopen jaren heb ik bij een heel fijn gastgezin, bij Miriam Koehorst, gezeten en ook bij de Academie ben ik heel goed opgevangen door de trainers Jeffrey de Visscher, Ellery Cairo en Job ten Thije. Zij hebben mij altijd het vertrouwen gegeven en hebben een belangrijke rol gespeeld in waar ik nu sta.”  

 

61B4548

Volgende stap
“Toen ik bij het eerste kwam was het prettig dat ik met Jayden en Denilho al een band had, net als met Virgil. Ook hij is een speler waar ik veel van leer. Dat ik nu op mijn achttiende een contract heb getekend daar ben ik heel blij mee, ik kijk er naar uit om een volgende stap te maken als voetballer en me te laten zien als ik de kans krijg”, vertelt Markelo, die vorig jaar bij FC Twente ook een aantal keer op het trainingsveld stond met zijn broer Nathangelo, die nu voor PSV speelt. “Dat waren voor ons speciale momenten. Ik praat veel met mijn broer en we hebben dagelijks contact. Hij was er net als mijn familie dan ook bij toen ik vanmiddag tekende, voor ons allemaal bijzonder.”

Over Jahnoah Markelo
Jahnoah Markelo speelde sinds de zomer van 2019 in de Voetbalacademie en kwam eerder uit voor de jeugdelftallen van Ajax, Zeeburgia en ASV De Dijk. Dit seizoen maakte hij deel uit van de selectie van FC Twente/Heracles onder 21. Tegen FC Utrecht maakte Markelo deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal.      

61B4546
61B4526