Eerste selectie twefey

Beste supporters,   

We staan aan de vooravond van nieuwe coronamaatregelen in ons land om de besmettingen terug te dringen, en om daarmee ook de toenemende druk op de zorg te verlagen. Nederland kleurt donkerrood op de Europese coronakaart en het kabinet zal vanavond de extra maatregelen officieel bekend maken. Corona beheerst opnieuw een groot deel van ons dagelijks leven. 
Twee weken geleden werd de beslissing genomen dat er geen publiek meer bij de wedstrijden mocht zijn. We waren net weer gewend aan het spelen in volle stadions, maar de situatie laat dat niet meer toe. Net als andere branches in ons land wordt ook het voetbal hard geraakt, sportief en financieel. We hebben afgelopen week bij Sparta in Rotterdam zelf kunnen ondervinden hoe treurig het is, ondanks de zege, om te moeten spelen zonder supporters. Dat zal zondag thuis tegen Feyenoord helaas opnieuw het geval zijn. 
Momenteel zijn we met de gezamenlijke clubs, vertegenwoordigd door de KNVB, ECV en CED, continu in gesprek met Den Haag om ervoor te zorgen dat wanneer de besmettingscijfers dalen, wij ook weer zo snel mogelijk supporters bij de wedstrijden kunnen ontvangen. De clubs in het betaald voetbal hebben afgelopen jaar flinke investeringen gedaan om het bezoek aan het stadion zo veilig mogelijk te maken. Zo is de controle van het coronatoegangsbewijs probleemloos ingevoerd en werd daar snel een 100% score behaald. Zodra het weer kan, moeten we als club er direct klaar voor zijn om iedereen weer te kunnen ontvangen in De Grolsch Veste, daar zetten we ons als club maximaal voor in! 

Algemeen DirecteurVorige week donderdag werd bekend dat de club en Algemeen Directeur Jan Willem Brüggenwirth vroegtijdig afscheid van elkaar hebben genomen. Met zorgvuldigheid is de Raad van Commissarissen momenteel bezig met het opvolgingsproces voor een nieuwe Algemeen Directeur. FC Twente – FeyenoordNa de belangrijke zege bij Sparta gaan we voor een goed resultaat tegen Feyenoord. Dit zal niet vanzelf gaan, maar de ploeg van Ron Jans gaat er alles aan doen om dit te realiseren. Hopelijk heeft iedereen die FC Twente een warm hart toe draagt op die manier toch een goed weekend. Tijdens de afgelopen speelronde in de Eredivisie hebben we gezien dat er incidenten plaatsvonden bij enkele stadions, waarbij de club en het voetbal in een negatief daglicht werden gesteld. FC Twente doet een dringend beroep op een ieder om het gezonde verstand te gebruiken. Natuurlijk zullen de spelers de steun van onze supporters en sponsoren missen, maar incidenten zoals die van afgelopen weekend richten veel schade aan en hebben een averechts effect.  

Geen trainingskamp in de winterstop
 
FC Twente zal in de maand januari geen trainingskamp beleggen in Spanje. Vanwege de maatregelen en situatie rondom corona, heeft de club gekozen om met de eerste selectie in de buurt te blijven.

FC Twente Vrouwen 
Afgelopen weekend heeft FC Twente Vrouwen de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen weer overgenomen door een ruime zege op vv Alkmaar (1-5) te boeken. Vanwege de interlandwedstrijden van Oranje Leeuwinnen is er dit weekend geen speelronde. Vanavond speelt Oranje in en tegen Tsjechië. Mooi om te zien dat FC Twente Vrouwen weer hofleverancier is van Oranje; Renate Jansen, Kika van Es, Marisa Olislagers, Kerstin Casparij, Daphne van Domselaar en Caitlin Dijkstra behoren tot de selectie.   

SnappshotEerder dit seizoen hebben we voor supporters Snappshot geïntroduceerd in De Grolsch Veste. Op de wedstrijddag konden in de app van FC Twente supportersfoto’s gestuurd worden, die rondom de wedstrijd werden getoond op de videowalls. Bij elke thuiswedstrijd kregen we honderden foto’s en dat geeft een mooi beeld. Deze functie zetten we zondag ook in. Hiervoor worden niet alleen de videowalls ingezet, maar ook een scherm in de spelerstunnel. Meer informatie is vanaf morgen te vinden in de app en op de website van FC Twente. 

FC Twente eSports 
Ook in de eDivisie voert FC Twente de ranglijst aan, dankzij een grote overwinning van Brent en Milan op Cambuur Leeuwarden (8-4) zijn zij nog ongeslagen dit seizoen. Na eerdere overwinningen op Ajax en FC Utrecht kan het eDivisie team van FC Twente terugkijken op een mooie start van het seizoen. Elke dinsdag komt zij in actie, de wedstrijden zijn te zien op het YouTube kanaal van de eDivisie en op ESPN.  

Blijf gezond en hopelijk tot snel!   

Directie FC Twente