Meetings & Events

Sandy Smit loopt al een lange tijd rond bij FC Twente. Vanaf 2010 werkte ze al in de snackwagens rondom De Grolsch Veste en uiteindelijk is ze doorgegroeid naar Horecamedewerker bij de eerste selectie van FC Twente. Sinds 2016 werkt ze officieel voor FC Twente en dat doet ze nog steeds met veel plezier.

Sandy Smit legt uit wat haar functie inhoudt. “Ik ben verantwoordelijk voor het ontbijt van de eerste selectie”, begint ze. “Verder help ik bij voorbereidingen van de lunch en ook bij bestellingen en het schoonhouden van de keuken en het spelershome. Mijn dag begint ’s ochtends om 6.30 uur, dan begin ik met het klaarmaken van het ontbijt. De staf is vaak eerder aanwezig, rond half 8, dus dan is het eerste eten klaar. Daarna komen de spelers binnen en is het spitsuur. Ik ken inmiddels de wensen van de spelers goed, wie wat wil enzovoorts. Ik werk prettig samen met de mensen hier en ik vind de werkcultuur fijn. Ik ben gek van voetbal en zit hier helemaal op mijn plek, ik kan met iedereen goed door een deur en dat bevalt me goed.”

image00005 v34

Planning

Met Europees voetbal in het vooruitzicht voor FC Twente zal de planning er straks anders uitzien. “Vanwege de wisselende tijden en speeldagen zijn de werkdagen steeds anders”, gaat Sandy Smit verder. “Dat doet ook wat met de werkdruk. We hebben een pittige voorbereiding gehad en zijn weinig vrij geweest. Wanneer de spelers er zijn ben ik er ook, dus bij een druk voetbalschema ben ik ook veel op de club. Bij middagtrainingen is er ’s ochtends natuurlijk niet zoveel te doen, dan ben ik ’s ochtends al wel op het trainingscentrum maar begint de drukte pas rondom de lunch. En ook, als we nog verder kijken, komt het nieuwe Sportcampus Diekman ook nog in Enschede. Dat zal ook werkzaamheden makkelijk maken op het gebied van faciliteiten en ruimtes. En misschien komt er dan nog wel een nieuwe collega bij, omdat de mannen en de vrouwen daar beide trainen. Ik kijk er naar uit om mee te mogen denken over de nieuwe faciliteiten bij het Diekman en werkzaam te mogen zijn op het nieuwe complex.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.