Eerste selectie

FC Twente speelde zaterdagmiddag twee oefenduels tegen SC Paderborn. De duels eindigden in een 0-2 en 0-1 nederlaag. Trainer Joseph Oosting zag zijn ploeg spelen tegen een fysiek sterke tegenstander: “Zien dat we in het gevecht komen”.

“Ondanks de resultaten kijk ik goed terug op de duels”, begint Joseph Oosting. “Betere leermomenten zoals vandaag zijn er niet. We speelden beide wedstrijden tegen een Duitse ploeg met een herkenbare manier van voetballen, in zowel het aanvallen als het verdedigen. Paderborn speelde heel mannelijk. Ze drukten ons naar een kant en lieten ons daar niet meer wegkomen. Aan de bal lieten ze ook structuur zien, ze lokten ons naar een kant en wisselden snel met veel diepte achter onze laatste lijn. We starten goed en vervolgens zien we dat we in het gevecht komen. Dan moet je soms meedogenloos zijn. Verdedigend was het goed en de goals die we tegen kregen, dat waren goeie leermomenten.”

Europa
Ondertussen nadert het einde van de voorbereiding. “We moeten de komende periode verder werken aan onszelf, verdedigend en aanvallend”, vervolgt Joseph Oosting. “Wat hebben we nodig voor FC Salzburg, zoals we dat de hele voorbereiding al doen. We hebben deze week ingezet op veel wedstrijden spelen, veel reizen. Daar moeten we in Europa ook mee omgaan. Wedstrijden spelen, reizen, kort trainen en snel weer voorbereiden op de volgende duels. En dan omgaan met wat dit betekent voor ons allemaal. Club, team en de spelers.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.