Met een gemiddelde leeftijd van onder de dertig jaar mag Skepp zich oprecht een jong Twents bedrijf noemen. Geen wonder dat de Almelose onderneming zich thuis voelt bij businessclub Talent Group Twente. “We hebben hier relaties gelegd die ons in de toekomst verder kunnen helpen.”

Aan het woord is Melvin Hamer (27). Sinds augustus 2020 vormt hij, samen met Thijs van Eerden, de directie van Skepp. Het bedrijf is actief in de kantorenmarkt. “Wat Airbnb voor huizen doet, doen wij met kantoren”, zegt Hamer. “We brengen vraag en aanbod bij elkaar. Het verhuren van kantoren was lange tijd het domein voor de traditionele makelaar. Toen wij dit online gingen doen werd dit echt als mind blowing gezien in de markt. Dat gevoel leeft ook bij ons in het bedrijf, dat we de markt aan het veranderen zijn.”

Flexibele elementen

Sinds enkele jaren richt Skepp zich niet alleen op de verhuur van kantoorruimte, maar heeft het ook een tak die zich bezighoudt met kantoorinrichting. “We helpen mensen aan een kantoor, maar daar moet natuurlijk ook iets in staan. Daaruit is onze tweede tak ontstaan. Wat ons onderscheidt is dat we geen vaste elementen gebruiken; we bouwen geen wanden en passen geen klimaatinstallaties aan. In plaats daarvan werken we met flexibele elementen, bijvoorbeeld roomdividers, meetingboxen en phoneboxen om in te bellen. De voordelen zijn dat je deze elementen mee kan nemen als je met je bedrijf gaat verhuizen. Ook kan er makkelijk mee gespeeld worden als een organisatie verandert.”

Start-upsfeertje

Bij Skepp werken momenteel zo’n dertig mensen. Het oudste personeelslid is 39, maar het merendeel bestaat uit twintigers, waardoor de gemiddelde leeftijd rond de dertig ligt. Dat is ook te merken aan de bedrijfscultuur. “Er hangt bij ons echt een start-upsfeertje”, vindt Hamer. “Veel van onze werknemers staan aan het begin van hun carrière. Samen willen we de markt opschudden. Daar gaan we vol voor. We hebben een hecht team dat samen de schouders eronder zet.”

Trots op twentse roots

Als jong bedrijf voelt Skepp zich als een vis in het water bij Talent Group Twente (TGT), de businessclub voor jonge ondernemers en high potentials. “We zijn als bedrijf trots op onze Twentse roots en willen ons graag meer laten zien in de regio. FC Twente stond daarom hoog op ons lijstje om ons aan te verbinden. TGT past perfect bij onze jonge cultuur. Tot nu toe zijn we superblij dat we ons hebben aangesloten. Het is een mooie, actieve groep waar je makkelijk contact legt met andere ondernemers.”

Gunfactor

Gezamenlijk naar de wedstrijd kijken en na afloop een biertje drinken met gelijkgestemden, dat is wat Skepp aantrekt in de TGT. “Ik ben geen grote voetbalfanaat, maar alles eromheen maakt het leuk”, vindt Hamer. “Het mooie aan TGT is dat iedereen elkaar wat gunt. Als een ondernemer iets nodig heeft, kijkt hij eerst of er binnen de TGT iemand is die hem daaraan kan helpen. Ook wij hebben al relaties gelegd die in de toekomst iets op kunnen leveren.”

Dit artikel verscheen eerder in ons business magazine 'TROTS'.