Eerste selectie Academie

Harrie Kuster heeft een contract getekend bij FC Twente. De achttienjarige middenvelder uit Zwolle speelt sinds drie jaar in de FC Twente/Heracles Academie en tekende vandaag een verbintenis die loopt tot medio 2026.

DSC04041 v2
DSC04044
DSC04090

“Dit is een speciale dag”, vertelt Harrie Kuster. “Vooral ook omdat het de laatste jaren best snel is gegaan. Dit is nog maar mijn derde seizoen bij de Academie en nu mag ik al een contract tekenen bij FC Twente, extra mooi.” Na een korte stageperiode in 2021 stapte Kuster drie jaar geleden over naar de FC Twente/Heracles Academie. “Ik ben bij Onder 18 begonnen en aan het eind van mijn tweede jaar heb ik een aantal keer meegetraind met het eerste. Dat is dan wel heel bijzonder om met al die spelers opeens samen op het veld te staan.” Afgelopen winter verbleef Kuster ook met de eerste selectie op trainingskamp in Spanje. “Leerzame momenten, net als de oefenwedstrijden die ik dit seizoen gespeeld heb. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wil ik mij zo goed mogelijk laten zien, zodat ik in beeld blijf bij het eerste.”

Arnold Bruggink: “Harrie is later ingestroomd in de Academie en heeft zich afgelopen tijd goed laten zien. Hij heeft een groot leervermogen en ontwikkelt zich heel snel. Dat is mooi om te zien. Dit contract heeft hij helemaal zelf verdiend. Harrie krijgt nu de kans een volgende stap te zetten richting een profcarrière, daar hebben we vertrouwen in.”

Over Harrie Kuster
Harrie Kuster begon op jonge leeftijd met voetballen bij het Zwolse WVF en stapte drie jaar geleden over naar de FC Twente/Heracles Academie. Kuster speelt dit seizoen zijn wedstrijden in Onder 18 en maakte afgelopen seizoen enkele malen zijn opwachting in oefenwedstrijden van FC Twente.

DSC04172
DSC04209 Verbeterd NR
DSC04229 Verbeterd NR

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.