Eerste selectie

Het is FC Twente zaterdagavond in eigen huis niet gelukt om af te rekenen met PEC Zwolle. Na een vroege achterstand kwam Twente na een uur spelen terug in de wedstrijd, maar verder dan een gelijkspel kwam het uiteindelijk niet: 1-1.

20240914 FCT PEC Zwolle 21656

Vlak voor de aftrap van de wedstrijd ontving zowel Lars Unnerstall als Ricky van Wolfswinkel een speciaal shirt uit handen van technisch directeur Arnold Bruggink vanwege het bereiken van 100 wedstrijden voor FC Twente. Het duel begon vervolgens met balbezit voor de thuisploeg, dat op zoek ging naar een vroeg openingsdoelpunt. Toch waren het de bezoekers die scoorden. Dylan Vente glipte bij een vrije trap achter de verdediging langs en plaatste de bal langs Unnerstall.

PEC Zwolle koos na de vroeg voorsprong ervoor om compact te spelen en FC Twente het spel te laten maken. Dat resulteerde voor rust in veel balbezit voor Twente, maar niet in grote kansen. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, totdat trainer Joseph Oosting na een uur besloot enkele aanvallende wissels door te voeren. Vrijwel direct na het inbrengen van Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap scoorde Sem Steijn, die alert reageerde bij een hoekschop: 1-1.

In de slotfase ging FC Twente vervolgens op zoek naar de zege en daarmee drie punten. Tegelijkertijd moest het waakzaam blijven voor gevaarlijke tegenaanvallen van PEC Zwolle. Dat resulteerde vijf minuten voor tijd bijna in een doelpunt voor Zwolle, ware het niet dat Unnerstall met een uiterste krachtsinspanning de bal uit het doel hield. Aan de kant van Twente viel vanuit gevaarlijke momenten de laatste pass net niet goed. Dat zorgde ervoor dat beide ploegen met een gelijkspel van het veld stapten.