Eerste selectie twemot

FC Twente heeft vrijdagavond in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Motherwell. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Schotten, uitverkocht en gespeeld bij DSVD in Deurningen, maakten Sayf Ltaief en Bas Kuipers hun eerste minuten in het shirt van FC Twente. Daan Rots maakte in de tweede helft beide Twentse treffers.

Op Sportpark 't Hoge Vonder trad Ltaief aan vanaf de aftrap. De aanvaller startte vanaf de linkerflank en stelde na een half uur met een schot in de verre hoek doelman Aston Oxborough op de proef. Het stond op dat moment al 0-1 voor de Schotten. Uit een vrije trap op de rand van de zestien schoot middenvelder Lennon Miller de openingstreffer tegen de touwen. Voor rust kreeg Anass Salah-Eddine nog een kans op de gelijkmaker, maar ook hij stuitte op Oxborough.

68224267 FC Twente

In de tweede helft begon FC Twente met elf nieuwe namen, waaronder nieuwkomer en linksback Kuipers. De start na rust was sterk. Al na een minuut viel de gelijkmaker: Daan Rots kreeg in de zestien de bal voor zijn voeten, speelde zich vrij en schoot tegendraads raak (1-1). In de minuten die volgden, liet FC Twente zich meerdere keren zien voor het doel van de Schotten uit Motherwell, met kansen voor Lucas Vennegoor of Hesselink en Mats Rots.

68225881 FC Twente

Diep in de tweede helft was het Motherwell dat op voorsprong kwam. Invaller Moses Ebiye schoot de bal van grote afstand over Lars Unnerstall in het doel (1-2). De reactie van FC Twente kwam snel, want binnen een minuut werkte Daan Rots uit de draai zijn tweede van de avond binnen (2-2). Daarmee tekende hij voor het slotakkoord in Deurningen.

Volgende week zaterdag, op 6 juli, geeft FC Twente de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen een vervolg bij GFC Goor. Op Sportpark Heeckeren wordt om 14.00 uur gespeeld tegen het Belgische Sint-Truiden.

FC Twente - Motherwell 2-2 (0-1)

25' Miller 0-1
47' D. Rots 1-1
78' Ebiye 1-2
79' D. Rots 2-2

Geel: Paton (Motherwell)
Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling FC Twente eerste helft: El Maach, Mesbahi, Bruns, Pröpper, Salah-Eddine, Besselink, Eiting, Steijn (23' Ribbers), Taha, Van Wolfswinkel, Ltaief.

Opstelling FC Twente tweede helft: Unnerstall, Regeer, Hilgers, Van Hoorenbeeck, Kuipers, Kjolo, Vlap, D. Rots, Van Bergen, Vennegoor of Hesselink, M. Rots.

Foto's: Orange Pictures / BSR Agency