Eerste selectie

Ellery Cairo gaat de FC Twente/Heracles Academie na twaalf jaar achter zich laten om definitief te verhuizen naar FC Twente. De fysiek trainer verdeelde vanaf afgelopen winter al zijn taken tussen de FC Twente/Heracles Academie en het eerste elftal van FC Twente. Nu zal Cairo volledig deel uitmaken van de fysieke staf van FC Twente.

“Mijn taken voor de Academie en voor FC Twente waren goed te verdelen”, begint Cairo. “In de ochtend was ik bezig met het eerste van FC Twente en dan kleedde ik mij om en werkte ik vervolgens met de jongens van de Academie. Het is een mooie kans voor mij om samen met Colin de Graaf de fysieke staf van FC Twente vorm te gaan geven. Als je als club stappen wil maken is het mooi dat je naar twee fysiek trainers kunt gaan om verschillende taken te gaan verdelen.”

“Er zal voor mij niet ontzettend veel veranderen. Ik zal gaan werken met andere spelers en de belangen zullen wat anders zijn dan binnen de FC Twente/Heracles Academie. Het is ook wel weer verfrissend om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik heb een mooie tijd gehad bij de Academie met veel herinneringen. De meeste recente herinnering is wel het kampioenschap met de Onder 21.”

Ellery Cairo
Van 2000 tot 2003 speelde Ellery Cairo 102 wedstrijden voor FC Twente. Daarna kwam hij uit voor Freiburg, Hertha BSC, Coventry City en Heracles Almelo. Na zijn actieve spelerscarrière ging Cairo aan de slag als jeugdtrainer bij de FC Twente/Heracles Academie en maakte hij deel uit van de trainersstaf van FC Twente Vrouwen.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.