FC Twente Vrouwen ajavrtwevr

FC Twente Vrouwen speelt maandagmiddag het laatste duel van dit voetbalseizoen. Na twee overwinningen op Fortuna Sittard is Ajax de tegenstander in de finale van de Eredivisie Cup. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Zeges op Fortuna Sittard

FC Twente Vrouwen speelde in de halve finale van de Eredivisie Cup tegen Fortuna Sittard. Na de 5-0 overwinning op Sportcampus Diekman werd er vorige week zondag met 0-4 gewonnen in Sittard. In de andere halve finale wist Ajax over twee wedstrijden PSV te verslaan.

Finale Eredivisie Cup 

Maandagmiddag, op Tweede Pinksterdag, neemt FC Twente het op tegen Ajax. Elena Dhont, die deze week haar contract verlengde bij FC Twente, heeft er zin in. 'Het is een mooie clash. Het is natuurlijk een finale en de wedstrijd brengt veel lading met zich mee. We gaan vol voor de winst, we willen de cup winnen.' Na het teleurstellende einde van het Eredivisieseizoen wist FC Twente op Hemelvaartsdag de KNVB Beker te winnen. Nu ligt alle focus op de volgende prijs. 'We zijn echt gebrand om te winnen, kijk maar naar onze wedstrijden tegen Fortuna Sittard. We willen het seizoen mooi afsluiten.'

De finale van de Eredivisie Cup begint om 14.30 uur en is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.