FC Twente Vrouwen Business club

Expovorm International, Groothandel Twepa en Juwelier Jonge Poerink hebben zich aangesloten als sponsor van FC Twente Vrouwen. De drie bedrijven vertellen waarom ze ervoor hebben gekozen om het vrouwenteam van FC Twente te steunen.

Expovorm International

Pauline Hilbrink en Gerwin Altena, beiden directeur bij Expovorm: "Wij houden ons vooral bezig met internationale standbouw. Daarnaast bieden wij ook showroom- en winkelinrichting aan. Je kan het ook wel samenvatten als het versterken van merken.’’ Hilbrink legt uit waarom ze bij FC Twente terecht zijn gekomen. "We zijn FC Twente Vrouwen gaan sponsoren, omdat we zien dat het vrouwenteam al jaren heel erg haar best doet om mee te draaien op het hoogste niveau. Zowel voor sportieve als maatschappelijke redenen hopen we ons steentje bij te dragen voor het vrouwenvoetbal.’’
Expovorm voelt zich geroepen om de club op deze manier te steunen. "Door onze opa is de band met FC Twente ontstaan, Cor Hilbrink was in 1965 de eerste voorzitter van FC Twente, waardoor uiteindelijk de hele familie erg verbonden is geworden met de club.’’ Hilbrink en Altena hopen met deze samenwerking beide partijen te kunnen ondersteunen. "Natuurlijk helpt deze samenwerking ons als bedrijf om het netwerk uit te breiden, maar we hopen net zo veel om mee te kunnen helpen met de ontwikkeling van het vrouwenelftal.’’

Groothandel Twepa

Coen Brinkman: "Ik ben samen met mijn broer verantwoordelijk voor Twepa, een facilitaire groothandel in verpakkingen, disposables, schoonmaakartikelen en meer. Twepa is een familiebedrijf.’’ Dat Twepa het vrouwenelftal is gaan steunen, kwam niet onverwacht. "We sponsoren FC Twente al heel lang en ik ben actief bij de TOS. Ik vind het mooi dat FC Twente als eerste club de vrouwen op de kaart heeft gezet. Als je de club sponsort, dan doe je dat ook bij het vrouwenteam", vertelt Brinkman.
"Het is voornamelijk de regio, en de verbondenheid met supporters in het stadion. Tijdens wedstrijden spreekt iedereen dezelfde taal en begrijpt iedereen elkaar. Ik hoop vooral dat wij kunnen helpen om het vrouwenvoetbal een groter podium te geven en we de ontwikkeling van de speelsters kunnen stimuleren. Zij steken er namelijk net zoveel tijd en moeite in als de mannen."

Juwelier Jonge Poerink

Ook Jonge Poerink sloot zich aan bij FC Twente Vrouwen. Judith en Joyce Jonge Poerink, eigenaresses van de Hengelose juwelier, vertellen over de winkel en de totstandkoming van de samenwerking. "Wij verkopen, repareren en renoveren sieraden, horloges en klokken. Hiernaast maken we ook gedenksieraden waarin as of een vingerafdruk in verwerkt kan worden, verdriet en geluk ligt volgens ons heel dicht bij elkaar. We sponsoren FC Twente, omdat de club in ons hart zit. Aangezien we zelf uit de regio komen voelen we ons erg verbonden met de club, en genieten we erg van de Twentse gezelligheid en de mensen die er komen.'' Jonge Poerink benadrukt het sociale belang. ''Met deze nieuwe samenwerking hopen we op mooie en nieuwe contacten en ook toch wel op extra gezelligheid, want uit gezelligheid creëer je weer nieuwe contacten. Het een vult het andere aan."

 

 

 

Afbeelding4

Pauline Hilbrink en Gerwin Altena van Expovorm (links), Coen Brinkman van Twepa (midden), Judith en Joyce Jonge Poerink (rechts).