club Eerste selectie FC Twente Vrouwen

Beste supporters,

FC Twente Vrouwen kan zondag met het veroveren van de landskampioenschap de ultieme beloning pakken voor dit seizoen. De ploeg van trainer Joran Pot gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht en is bij winst zeker van de titel. Voor FC Twente Vrouwen zou het de negende landstitel in haar historie betekenen, een geweldige prestatie. De wedstrijd in de Domstad begint om 12.15 uur en is live te zien op ESPN en online via de website van de NOS.

Teleurstelling achter ons gelaten
Afgelopen zondag was een teleurstellende middag voor ons allen. Dit gevoel hebben we inmiddels achter ons gelaten en we kijken weer vooruit. Met nog vier competitiewedstrijden te gaan staat de ploeg van Joseph Oosting op een prachtige plek drie, vijf punten voor op AZ. Aan het eind van het seizoen betekent deze plek deelname aan de voorronden van de UEFA Champions League en eventueel definitieve instroming in de groepsfase van de Europa League. FC Twente is dan verzekerd van acht Europese wedstrijden, vier thuis en vier uit. Dit weekend is er geen Eredivisieprogramma en kijken we zondag met speciale aandacht naar de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC. Bij winst van Feyenoord zijn we officieel nog een punt verwijderd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Plek 4 geeft dan immers recht op groepsfase Europa League. Uiteraard gaan we voor plek drie in de competitie en valt er nog heel wat te winnen. Woensdag a.s. om 18.45 uur wordt de strijd hiervoor hervat, Almere City FC komt dan op bezoek. In een uitverkochte Grolsch Veste willen spelers en staf de marge van vijf punten met AZ uitbreiden naar acht.

Gebeurtenissen
na afloop van Ajax-FC Twente
Deze week hebben we klachten binnengekregen van supporters en meldingen ontvangen van ons veiligheidspersoneel die bij Ajax – FC Twente aanwezig waren. Zij hebben zich beklaagd over het optreden van de politie. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft FC Twente contact opgenomen met Ajax om een overleg in te plannen met de betrokken partijen, waaronder de lokale driehoek.
Laten we vooropstellen dat FC Twente het gedrag van een individu die zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten afkeurt en dat deze personen gestraft zullen worden. Daarnaast vinden we dat onze supporters gastvrij moeten worden ontvangen.

Seizoenkaartverlenging start dinsdag
Vanaf komende dinsdag (09.00 uur) kunnen seizoenkaarthouders hun kaart voor volgend seizoen verlengen. Alle seizoenkaarthouders krijgen dinsdag een persoonlijke e-mail met daarin een directe link naar de ticketing-pagina waar de kaart verlengd kan worden voor het seizoen 2024-2025. De verlengperiode duurt tot en met zondag 12 mei.
In 2025 bestaat FC Twente 60 jaar. Supporters die hun seizoenkaart verlengen ontvangen bij de start van het jubileumjaar een speciaal jubileumgeschenk.

Wout Brama terug bij FC Twente
Deze week hebben we Wout Brama weer mogen verwelkomen bij FC Twente. Het is heel mooi dat Wout als ‘manager in opleiding’ aan de slag gaat binnen de voetbaltak van FC Twente. Wout gaat de individuele begeleiding verzorgen van jeugdspelers die reeds aan FC Twente verbonden zijn. Ook vervult hij een ondersteunende rol voor het technisch management en wordt hij betrokken bij de scouting. Ik wens Wout heel veel succes in zijn nieuwe rol bij FC Twente.

Scoren in de wijk - Voetbal Geeft Prijs
Het project 'FC Twente wint tegen dementie' van Stichting FC Twente, scoren in de wijk is genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs. Een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie. ‘FC Twente wint tegen dementie’ richt zich op mensen met Alzheimer. Tijdens bijeenkomsten van dit project staat een schatkist vol met nostalgische voetbalherinneringen van FC Twente centraal. De schatkist toert rond in de regio Twente en bezoekt verzorgingstehuizen.
De komende weken kun je via de website een stem uitbrengen. De beste projecten worden met een projectfinanciering van 50.000, 30.000 of 20.000 euro  ondersteund door de VriendenLoterij. Stemmen kan via www.eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs

FC Twente/Heracles Academie
Nigel Groenewald, Rens Blankenvoort en Jip Meilink uit de Onder 16 maakten afgelopen week deel uit van de Nederland Onder 17 future-selectie. Afgelopen woensdag speelden zij een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten uit België.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.