FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond op bijzondere wijze de play-off ronde van de UEFA Women's Champions League bereikt. De ploeg van trainer Robert de Pauw knokte zich tegen het Servische Sparta Subotica terug na 0-3 achterstand en won uiteindelijk na 120 minuten op Sportcampus Diekman in Enschede met 5-3.

50765434 FC Twente
50765435 FC Twente
50765440 FC Twente
50765493 FC Twente
50765529 FC Twente

Nadat het Georgische WFC Nike woensdag werd verslagen (9-0), moest nu worden gewonnen van de Servische kampioen. Daar zag het lange tijd niet na uit. Tot de 80e minuut stonden de bezoekers met 0-3, maar in de tijdbestek van zes minuten trok FC Twente Vrouwen de stand gelijk via Fenna Kalma (2x) en Anna-Lena Stolze. In de verlenging was Fenna Kalma vanaf elf meter trefzeker en drie minuten voor tijd besliste Bente Jansen de wedstrijd.

Op 31 augustus of 1 september staat de eerste play-off wedstrijd op het programma, een week later wacht de return. Dan is plaatsing voor de groepsfase van de Champions League de inzet. Zondag 22 augustus wordt er geloot.