Eerste selectie twefey

FC Twente heeft zondagmiddag een heel mooie zege geboekt op Feyenoord. De landskampioen werd in De Grolsch Veste met 2-1 verslagen. Voor rust zorgde Manfred Ugalde voor de 1-0, tien minuten voor tijd was het Ricky van Wolfswinkel die trefzeker was. Vijf minuten voor tijd maakte Geertruida de 2-1, maar dat bracht de overwinning niet meer in gevaar.

61838324 FC Twente

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden oud-speler Kalle Oranen. Speler van het eerste uur, die tussen 1965 en 1977 het shirt van FC Twente droeg.

FC Twente begon fel aan de wedstrijd en drong de gasten terug. Na tien minuten opende Manfred Ugalde de score. Een goede pass van Alfons Sampsted bracht de spits in stelling en met een van richting veranderd schot verraste hij doelman Bijlow.

Net als in de eerste helft onttrok zich ook na rust een mooie strijd tussen beide teams op het veld in De Grolsch Veste. Lange tijd bleef de stand op het scorebord onveranderd, totdat Ricky van Wolfswinkel tien minuten voor tijd binnen kon schieten. Een doelpunt die in eerste instantie werd afgekeurd wegens buitenspel, maar na de check van de VAR werd goedgekeurd.

Met nog vijf minuten officiële speeltijd kwam Feyenoord terug, uit een corner scoorde Geertruida (2-1). Hierdoor kon 30.000 supporters zich in De Grolsch Veste klaar gaan maken voor een spannende slotfase. FC Twente dook nog twee keer gevaarlijk op voor het doel van de Rotterdammers en Unnerstall hield zijn ploeg op de been. Een prachtige voetbalmiddag in De Grolsch Veste die de volle winst opleverde.

FC Twente – Feyenoord 2-1 (1-0)

10’ Ugalde 1-0
79’ Van Wolfwinkel 2-0
86’ Geertruida 2-1

Scheidsrechter: Dennis Higler
Gele kaarten: Ugalde, Pröpper, Hilgers, Van Wolfswinkel, Rots (FC Twente), Hartman, Hancko (Feyenoord).
Toeschouwers: 30.000

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted, Hilgers (82’ Van Hoorenbeeck), Pröpper, Regeer (39’ Smal), Kjølø, Sadilek, Steijn (65’ Eiting), Vlap (65’ Van Wolfswinkel), Ugalde (82’ Van Bergen), Rots.

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Nieuwkoop (46’ Jahanbakhsh), Geertruida, Hancko, Hartman, Wieffer, Zerrouki (70’ Ueda), Timber (80’ Dilrosun), Stengs (60’ Lingr), Gimenez, Paixao (46’ Ivanusec).

Foto’s: Bas Everhard, Anja Veurink, OrangePictures