club

FC Twente heeft dinsdagavond aan de Stadsdeelcommissie van de raad van de gemeente Enschede haar plannen gepresenteerd voor een nieuwe trainingsaccommodatie op Sportcampus Diekman.

Nadat FC Twente begin 2021 samen met de gemeente en Sportaal een intentieverklaring tekende voor een nieuwe trainingsaccommodatie op Sportcampus Diekman, hebben betrokken partijen afgelopen jaar verder gewerkt aan de invulling van de plannen.
Met het realiseren van een nieuwe trainingsaccommodatie wil FC Twente klaar zijn voor de toekomst. Op het complex gaat de eerste selectie trainen, net als de teams van FC Twente Vrouwen. Bovendien komt er een wedstrijdveld met tribune.

FC Twente presenteerde de plannen samen met Pro-F en OCON, die zich met een topsport medisch datacentrum willen gaan vestigen op Sportcampus Diekman. FC Twente werkt reeds nauw met deze partners samen.

FC Twente is momenteel met externe investeerders in gesprek voor de financiering van het sportcentrum. Als de financiering rond is verwachten betrokken partijen in het najaar van 2023 te kunnen beginnen met de bouw, waarna de trainingsaccommodatie in het tweede deel van 2024 in gebruik kan worden genomen.

 

Voorzijde ooghoogte
Sportcampus

afbeelding / copyright: FC Twente + Reitsema & Partners architecten