Eerste selectie

Christos Tzolis komt aankomend seizoen uit voor FC Twente. Tzolis wordt een jaar gehuurd van het Engelse Norwich City.

Tzolis

“Mijn ambitie is om veel te spelen en van waarde te zijn voor het team”, vertelt Christos Tzolis. “Ik heb gehoord en gezien dat de supporters geweldig zijn en ik kan niet wachten om dit zelf ook te beleven.”

Tzolis volgt zijn landgenoot Dimitrios Limnios op bij FC Twente. “Ik heb veel contact gehad met Dimitrios over deze club. Hij was erg lovend en zei dat het een hele mooie stap was om naar FC Twente te gaan. Ook heb ik een goed gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer. Het gevoel was goed en ik denk dat dit de beste stap voor mij is.”

Jan Streuer heeft met de komst van Tzolis zijn gewenste linksbuiten binnen: “Tzolis is een creatieve aanvaller met een goede individuele actie. Met zijn goede rechter- én linkerbeen zorgt hij voor veel dreiging en is hij een absolute versterking voor deze ploeg.”

Over Christos Tzolis

Christos Tzolis (30 januari 2002, Thessaloniki) is een Grieks international. Hij speelde in de jeugd van PAOK en maakte hier ook zijn debuut. In de zomer van 2021 maakte hij de overstap naar Norwich City. Tzolis speelde tot nu toe 13 interlands voor de nationale ploeg van Griekenland.

SH05656
DSC08816
DSC08840
DSC08876