De Grolsch Veste Business

EViiGO en FC Twente slaan de handen in een voor de realisatie van een laadplein bij De Grolsch Veste. Beide partijen hebben het afgelopen jaar samen een plan ontwikkeld om aan de voorzijde van De Grolsch Veste een laadplein te realiseren waar elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen.

In het voorjaar van 2023 zal EViiGO samen met duurzaamheidspartner Fudura beginnen met de bouw van het laadplein. Op het plein komen acht laadplekken waaronder vier ultrasnelle DC-laders en vier snelle DC-laders. Met een oplaadlaadsnelheid van 150 KW worden auto’s binnen twintig minuten opgeladen. 

Jos Nijland, Co-Founder van EViiGO: “We kiezen bewust voor lokale ondernemers, omdat we het belangrijk vinden dat we het regionaal met elkaar oppakken. We hebben in FC Twente een goeie partner gevonden die snapt hoe belangrijk duurzaamheid is en zijn trots op het feit dat we bij De Grolsch Veste ons vierde laadplein in Enschede gaan neerzetten.

Martijn Hoogstoevenbeld, financieel en operationeel directeur bij FC Twente: “Het thema duurzaamheid staat bij FC Twente hoog in het vaandel. De samenwerking met EViiGO is daarom ook een logische stap en sluit goed aan bij ons innovatie-initiatief. Het is mooi dat onze stadionomgeving straks een duurzame locatie is waar elektrische rijders snel hun auto’s kunnen opladen. We kijken uit naar een goede en duurzame samenwerking met EViiGO.”

Foto: Niels van Dijk (EViiGO), Martijn Hoogstoevenbeld, Erwin Kleijzen (Fudura), Jos Nijland, (EViiGO).  

DVS01827 2