Eerste selectie

Beste supporters,

Het wordt een drukke en hopelijk mooie maand september. De ploeg van Joseph Oosting maakt zich klaar voor vijf wedstrijden in de komende twee weken. Na de interlandweek mogen we zaterdag gelukkig weer naar De Grolsch Veste. PEC Zwolle (aftrap 16.30 uur) is de tegenstander. We gaan voor een overwinning, want we willen weer aansluiten bij de subtop. Na PEC Zwolle zijn achtereenvolgens sc Heerenveen, Almere City, Manchester United en NAC Breda de tegenstanders in september. Of je nu supporter, speler of directeur bent van FC Twente, het zijn mooie wedstrijden om naar uit te kijken.

UEFA Women’s Champions League
In dezelfde periode wil FC Twente Vrouwen zich in twee wedstrijden plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Na twee overtuigende Europese overwinningen wacht nog één ronde voor plaatsing van de groepsfase, het ultieme doel dit seizoen. Woensdag (14.30 uur) speelt het team van trainer Joran Pot in Kroatië tegen ZNK Osijek en wacht donderdag 26 september om 19.45 uur in De Grolsch Veste de return. Een prachtige uitdaging voor FC Twente Vrouwen. Het zou een historisch moment zijn. We rekenen bij de thuiswedstrijd op veel steun van onze supporters, de kaartverkoop is inmiddels gestart.
Speelster Eva Oude Elberink zal er komende week nog niet bij zijn. De aanvalster plaatste zich vannacht met Oranje onder 20 voor de kwartfinale van het WK en treft zondagavond gastland Colombia.

Wijzigingen programma Eredivisie & data speelrondes 15 t/m 21 bekend
Nu het Europese programma voor de Nederlandse clubs bekend is, heeft de KNVB enkele wijzigingen doorgevoerd in het competitieschema van dit najaar. De aanvangstijd van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (zondag 29 september) is vervroegd naar 14.30 uur. Net als het tijdstip van de uitwedstrijd tegen Willem II (zaterdag 2 november, 16.30 uur). De KNVB heeft ook de speeldata voor de speelrondes 15 tot en met 21 bekend gemaakt. Deze zijn te vinden op onze website.

Jubileum voor Ricky van Wolfswinkel en Lars Unnerstall
Tegen FC Utrecht speelden Ricky van Wolfswinkel en Lars Unnerstall beiden hun 100e competitiewedstrijd voor FC Twente. Een mooi jubileum voor beide spelers die bezig zijn aan hun vierde seizoen bij de club. Zaterdag, voorafgaand aan PEC Zwolle-thuis, ontvangen beide spelers een bijpassend cadeau van de club.

Mees Hilgers kiest voor Indonesië

Mees Hilgers vervolgt zijn interlandcarrière bij de nationale ploeg van Indonesië. De verdediger van FC Twente was afgelopen week enkele dagen te gast in Indonesië om kennis te maken met de voetbalbond en het nationale team. Vanaf de volgende interlandperiode, medio oktober, kan Hilgers geselecteerd worden.

Spelers succesvol met Jong Oranje
Youri Regeer, Anass Salah-Eddine en Max Bruns plaatsten zich deze week met Jong Oranje voor het EK. Dankzij overwinningen op Noord-Macedonië en Georgië haalde de ploeg een ticket binnen voor de eindronde die in de zomer van 2025 wordt gehouden. Sayf Ltaief behoorde tot de nationale selectie van Tunesië, die afgelopen week in actie kwam tegen Madagaskar en Gambia.

Coaches on Tour in Raalte
Woensdagavond kwamen onze trainers Joseph Oosting en Joran Pot samen met hun technische staf in actie tijdens een speciale voetbalavond in Raalte, een nieuwe editie van de zogenoemde Coaches on Tour. Ook dit jaar werden op zes verschillende locaties in ons land voetballers met een beperking gecoacht door trainers uit het betaald voetbal. De teams traden tijdens een toernooi aan in het shirt van de club.

Spelerspresentatie tijdens businessavond
Dinsdagavond werd in De Grolsch Veste de jaarlijkse spelerspresentatie voor alle sponsoren van de club gehouden. De spelers van de eerste selectie en FC Twente Vrouwen waren te gast bij onze businessclubs. De avond werd gepresenteerd door Ziggo-presentator Bas van Veenendaal, die aan het eind van de avond Joseph Oosting, Arnold Bruggink, Joran Pot en René Roord vragen voorlegde in een voetbalpanel.

Supportersvereniging Hengevelde
SV Hengevelde wordt de nieuwste supportersvereniging van FC Twente. De vereniging voor supporters uit Hengevelde en omgeving is de 33e supportersvereniging van FC Twente. Zaterdag wordt in De Grolsch Veste het convenant met SV Hengevelde door FC Twente en vertegenwoordigers van de supportersvereniging getekend.

FC Twente/Heracles Academie
Afgelopen week waren vijf spelers van de FC Twente/Heracles Academie op pad met een nationaal (jeugd)elftal. Tyrese Gijsbertha debuteerde voor Aruba. Yannick Gerritsen, Lucas Vennegoor of Hesselink en Mats Rots kwamen met Oranje onder 19 in actie, terwijl Battal Duldar met Turkije Oranje onder 18 speelde.
Deze week verwelkomde de FC Twente/Heracles Academie drie nieuwe partnerclubs binnen het Regioplan. Door de aansluiting van het Duitse SF Graes, FC Winterswijk en v.v. Rigtersbleek komt het totaal aantal partnerclubs nu uit op 88 amateurverenigingen.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

 

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.