Eerste selectie rbstwe

Na afloop van de eerste wedstrijd in de derde voorronde van UEFA Champions League tegen FC Red Bull Salzburg blikten de spelers van FC Twente terug op de 2-1 nederlaag. Lees de reacties van Vlap, Van Wolfswinkel en Unnerstall.

FC Twente stevende tegen FC Red Bull Salzburg af op een 2-0 nederlaag, maar scoorde via Michel Vlap de belangrijke 2-1 vanuit een directe vrije trap. “Ik wist gelijk: deze is voor mij, deze schiet ik binnen”, blikt Vlap terug op zijn goal.

De middenvelder kwam als invaller binnen de lijnen, hij verving in de tweede helft Sem Steijn. “Het was moeilijk om door de ademhaling heen te komen. Als je invalt is dat soms lastig en dit was echt pittig. Tegen Salzburg heb je ook geen tijd om rustig een bal aan te nemen. In de as zitten ze je echt op de huid, dat doen zij goed. Tegelijkertijd weet je daardoor ook; als je de bal er wel langs krijgt, is het open huis.”

“We kwamen in fases met de rug tegen de muur te staan, dat wisten we van tevoren. Het is ook gewoon een heel goede ploeg. Dan moet je verdedigend wat lager in de organisatie staan en dat deden we goed.” Volgende week staat de return op het programma. Vlap kijkt uit naar dat tweede treffen. “Ik verwacht de hel van Enschede. Je zag het vandaag al, dat is toch absurd. Zoveel mensen die de moeite nemen om deze wedstrijd te zien. Dat is ongelooflijk.”

Tekst gaat verder onder de foto's

RBSTWE Vlap 1
RBSTWE Vlap 2
RBSTWE Vlap 3
RBSTWE Vlap 4
RBSTWE Vlap 5

Van Wolfswinkel: "Goed gevoel"

Aanvoerder Ricky van Wolfswinkel: “We wisten dat we tegenover een goede ploeg stonden. Zij wilden dat wij juist gingen voetballen, waardoor de lange bal voor gevaar moest zorgen. Maar wel op het juiste moment en vanuit de juiste posities. Dat hebben we in de eerste helft een paar keer goed laten zien. We kregen in de eerste helft de beste kans en toch stonden we achter met rust (1-0, red.). In de tweede helft wilden we op zoek blijven gaan naar het doelpunt.”

Vlak voor tijd maakte FC Red Bull Salzburg de 2-0. “Dat tweede tegendoelpunt was erg onnodig. Het is gewoon heel anders voetballen in Europa. In de competitie ga je op zoek naar de overwinning. Hier maak je op een gegeven moment de 2-1 en wil je natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker, maar wel zonder naïef te zijn. We hebben keihard geknokt en zeker in de eerste helft gezien waar de kansen liggen. We moeten het nu zeker niet negatief bekijken. Het is goed dat we de 2-1 nog maakten, waardoor we met een goed gevoel terug gaan naar het hotel.”

Tekst gaat verder onder de foto's

69239006 FC Twente 1
69238358 FC Twente v3
69238511 FC Twente v3

Unnerstall: "Toch positief"

“Ik denk dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. We hadden twee grote kansen in de eerste helft. Zij hebben ook kansen gehad en dat is logisch, dat weet je van tevoren", aldus de doelman. "Het is jammer om met 2-1 te verliezen, maar alles is nog mogelijk. Volgende week mogen ze naar ons komen, in onze woonkamer. Als je hier met 2-0 had verloren, kijk je er anders naar. Nu we er eentje hebben gescoord, kijk ik toch positief terug op de wedstrijd.”

Interview thumbnail v9

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.