FC Twente Vrouwen

Daniela Galic (18) speelt komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. De Australische aanvalster komt over van Melbourne City en tekent tot de zomer van 2026.

DSC00199d
DSC00229 v2

Daniela Galic (Sydney, 17 juni 2006) maakte als 16-jarige haar debuut in de A-League in Australië en speelde twee seizoenen bij Melbourne City. In haar twee seizoenen speelde ze 39 wedstrijden, scoorde ze 9 goals en leverde ze ook 9 assists af. Afgelopen seizoen won de aanvalster de prijs voor talent van het jaar in de Australische competitie. In februari werd ze voor het eerst opgeroepen voor de ‘Matildas’, het nationale vrouwenteam van Australië.

Daniela Galic: “Wil graag deel van dit team zijn”

“Ik ben heel blij om te tekenen bij dit team en deze grote club”, begint Daniela Galic. “Vanaf mijn eerste contact met Rene en Joran was het gevoel goed. FC Twente is een grote club en vorig seizoen zijn ze kampioen van Nederland geworden. Nu gaan ze zich proberen te kwalificeren voor de Champions League. Ik ben er klaar voor om te beginnen met trainen en voetballen.”

De Australische aanvalster raakte snel overtuigd van haar overstap. “De cultuur bij de club en de speelwijze van FC Twente past goed bij mij”, gaat Daniela Galic verder. “Ik wil graag deel van dit team zijn, ze hebben veel doelpunten gemaakt de laatste seizoenen en als aanvaller wil je uiteraard ook doelpunten maken. Dat is zeker waarom ik deze overstap wil maken, omdat ik dan kan bijdragen aan het maken van doelpunten zodat we wedstrijden gaan winnen. Ik heb er zin in en kijk er naar uit om mijn teamgenoten te ontmoeten.”

Rene Roord: “Ongelofelijk trots”

“Ik ben ongelofelijk trots dat Daniela Galic de overstap maakt naar FC Twente Vrouwen”, zegt Technisch Manager Rene Roord. “Ze is het grootste talent van Australië en hoort bij de grootste talenten ter wereld. Ze speelde op haar 16e al een WK onder 20 voor Australië. Dat ze ondanks vele opties voor ons heeft gekozen maakt ons heel blij.”

DSC00349 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.