Eerste selectie

Beste supporters,

Afgelopen tijd is er bij de club gewerkt aan het nieuwe beleidsplan ‘Alles voor 2025 - Ons bloed kruipt waar het niet gaan kan’. Hierin laten we zien wat we als club de komende jaren willen en hoe we dat willen gaan bereiken. Als club willen we structureel terugkeren naar de subtop en daarom moet het voetbal nog meer centraal staan. Vanmiddag publiceren we de online-versie van het plan op onze website.

We laten onze voetbalavond niet verzieken
De incidenten die vrijdagavond rondom de Twentse derby plaatsvonden waren een flinke smet op de avond in De Grolsch Veste. In een prachtige ambiance beleefden we met 30.000 supporters een sfeervolle avond, maar het bekogelen van de supportersbussen en de gebeurtenissen bij het uitvak zorgden voor een meer dan teleurstellende afloop. Een dag na de wedstrijd hebben we als FC Twente en Heracles een statement gemaakt waarin we gezamenlijk de incidenten veroordelen en afstand nemen van de verantwoordelijken.
Het kan namelijk niet zo zijn dat we onze voetbalavond, waar 30.000 mensen naar uit hebben gekeken en zo intens beleven, laten verzieken door individuen die verantwoordelijk zijn voor deze incidenten. Het zijn enkelen die het voetbal en clubs bewust beschadigen en we moeten er alles aan doen om dat te voorkomen. We willen met ons allen het voetbal namelijk beleven met zo min mogelijk maatregelen of restricties. Begin deze week heeft de gebruikelijke evaluatie plaatsgevonden met alle betrokken partijen. Daarin hebben we nogmaals onderstreept dat de verantwoordelijken gestraft moeten worden, daarbij vragen we ook de hulp van mensen die mogelijk iets gezien hebben.

Eerste selectie
In deze interlandweek heeft FC Twente donderdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Waasland Beveren. Een gebruikelijk oefenduel in deze interlandperiode, die door de rentree van Vaclav Cerny speciaal was. Na tien maanden keihard te hebben gewerkt aan zijn revalidatie maakte Vaclav zijn eerste speelminuten. Een prachtig moment voor hem waar hij lang naar uit heeft gekeken. FC Twente trad tegen Waasland aan zonder Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek en Dimitris Limnios. Het drietal verblijft deze week bij de nationale ploeg. Gisteravond speelde Limnios met Griekenland tegen Spanje en kwam Sadilek in actie met Tsjechië. Vanmiddag speelt Zerrouki met Algerije.

FC Twente Vrouwen
Zondagmiddag om 12.15 uur trapt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste af tegen Ajax, de topper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Nadat de ploeg vorige week met 0-0 gelijkspeelde bij Feyenoord, wacht opnieuw een topduel. We ontvangen zondag vele jeugdteams van clubs uit de hele regio in De Grolsch Veste. Hopelijk kunnen zij een mooie voetbalmiddag beleven. We houden de ontwikkelingen over de coronamaatregelen nauwlettend in de gaten. Wanneer hier definitief meer over bekend is met betrekking tot de wedstrijd, zullen we dit berichten.

Future of Twente
Sinds dit voorjaar is Future of Twente hoofdsponsor van FC Twente Vrouwen. Deze stichting zet zich in voor vrouwelijk talent in de regio Twente. Aanstaande zondag, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Ajax, vindt in de Grolsch Veste het eerste partnerevent van Future of Twente plaats. Samen met hun partners bespreekt Future of Twente tijdens deze bijeenkomst het thema ‘diversiteit’ en de mogelijkheden om dit verder te ontwikkelen binnen de organisaties.

FC Twente en Roetgerink verlengen partnership
Roetgerink Mode & Schoenen blijft sowieso tot 2024 de Preferred Fashion Supplier van FC Twente. Afgelopen week is de Partner in Business overeenkomst officieel getekend. Roetgerink kleedt sinds 2013 de spelers en stafleden van de eerste selectie en FC Twente Vrouwen en medewerkers van de club. We zijn er trots op dat een sterk merk als Roetgerink Mode & Schoenen, een echt Twents bedrijf, aan de club verbonden blijft.

Scoren in de wijk
Het integratieproject van Stichting FC Twente, scoren in de wijk, ‘Turkse Tukkers aan Zet’, is dinsdag als tweede geëindigd bij de More than Football Award 2021 voor sociaal-maatschappelijke projecten. FC Twente was samen met Barcelona, het Bulgaarse Ludogorets en het Schotse Hearts, dat uiteindelijk won, genomineerd. Een tweede plaats voor een Europese prijs is een geweldige waardering voor Scoren in de wijk. Tijdens de avond in Breda waren tal van Europese clubs vertegenwoordigd. Voor Scoren in de wijk een prachtig podium om FC Twente te promoten en de maatschapppelijke projecten te belichten.

Maatschappelijk Project Eredivisie 2021
Het project ‘Integratie via FC Twente met een coach uit eigen kring’ van Scoren in de wijk genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie 2021’. Naast FC Twente zijn er acht andere Eredivisieclubs in de race om de titel. Afgelopen jaren won Scoren de wijk een keer de prijs en eindigde het vorig jaar als derde. Het is nog tot en met zondag mogelijk een stem uit te brengen via vriendenloterij.nl/stemtwente.

Winnende seizoenstart FC Twente eSporters
Dinsdag trapten onze eSporters het nieuwe eDivisie seizoen af tegen een van de favorieten: Ajax. Milan Looper en Brent Weerink wisten voor FC Twent beiden hun wedstrijd met 1-0 te winnen waardoor de eerste drie punten van het seizoen binnen zijn. Een mooie winnende start van het seizoen en een knappe prestatie van de mannen. Dinsdag is FC Utrecht de tegenstander. De wedstrijden worden wekelijks op dinsdag gespeeld en zijn te zien op het YouTube kanaal van de eDivisie en ESPN.

Hopelijk tot zondag in De Grolsch Veste, een mooie topper voor onze FC Twente Vrouwen!

Jan Willem Brüggenwirth 
Algemeen Directeur