Supporters Business De Grolsch Veste tweutr

Beste FC Twente-supporter,

Komend weekend zijn er voor het eerst weer supporters in het stadion, ook in De Grolsch Veste. Volgens demissionair premier Rutte is het versoepelen van de maatregelen ‘ongelooflijk spannend’, maar verantwoord. Wat wij niet zo spannend vinden is het ontvangen van 4.000 supporters in De Grolsch Veste, zondag tegen FC Utrecht. We hebben eerder dit seizoen laten zien onder corona-omstandigheden prima (beperkt) publiek te kunnen ontvangen. De eerste twee wedstrijden was zelfs het dubbele aantal supporters aanwezig. Hopelijk is de manier waarop we de wedstrijd van zondag dienen aan te vliegen dan ook eenmalig. De verplichte sneltest en de maatregelen in het stadion maken het er voor de supporters niet gemakkelijk op. We hebben begrip voor hen die om die redenen afzien van een bezoek aan De Grolsch Veste. Een test-maatschappij moeten we niet willen, maar we hebben echter ook altijd gezegd dat we heel graag weer met supporters spelen en alleen op deze manier kunnen we blijkbaar terug naar ‘normaal’. Alles binnen de club is erop gericht zo snel mogelijk weer met volle tribunes te spelen. Zondag zal het voor de ploeg heel fijn zijn publiek in het stadion te zien. De twee wedstrijden aan het begin van het seizoen, met 8.000 supporters, leverden twee keer de volle winst op. Dat kan geen toeval zijn. Ik wens alle supporters alvast een heel mooie middag toe en verwacht dat zij een positieve bijdrage leveren aan een goed resultaat.

EERSTE SELECTIE

De selectie van Ron Jans heeft nog vijf wedstrijden om zich te plaatsen voor de play-offs voor deelname aan Europees voetbal. Zondag is wedstrijd tegen FC Utrecht de eerste in die serie. Eljero Elia, Hidde ter Avest, Willem Janssen, Benaissa Benamar, Giovanni Troupée, Justin Hoogma, Adam Maher en trainer René Hake zijn even terug in Twente. Na FC Utrecht volgen nog Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Heracles Almelo en ADO Den Haag. Voor het eerst dit seizoen staat de ploeg lager dan de vereiste achtste plaats. Iedereen is er alles aangelegen weer snel te stijgen op de ranglijst.

FC TWENTE VROUWEN

Vorige week was de presentatie van ‘Future of Twente’, de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente Vrouwen. Zaterdag speelde de ploeg voor het eerst in de nieuwe tenues. Helaas gingen de meiden onderuit in de halve finale van de beker tegen ADO Den Haag (2-3). Dat betekent dat nu alle energie kan worden gestoken in de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. FC Twente is koploper en begint vanavond met een uitwedstrijd tegen opnieuw ADO Den Haag. Van enige revanchegevoelens zal ongetwijfeld sprake zijn.

FC TWENTE/HERACLES ACADEMIE

Job ten Thije, trainer/coach bij Onder 21, verlaat aan het einde van het seizoen de FC Twente/Heracles Academie. De afgelopen periode zijn er meerdere gesprekken gevoerd over de ambities van Ten Thije en die van de Academie. In deze gesprekken kwam naar voren dat de ambities niet matchen, met als conclusie dat aan het eind van het seizoen de wegen scheiden. Job ten Thije was jaren succesvol actief in de voormalige FC Twente Voetbalacademie. Wij wensen hem veel succes in zijn verder carrière.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur