Eerste selectie

FC Twente heeft haar selectie versterkt met Alfons Sampsted. De 24-jarige rechterverdediger komt transfervrij naar FC Twente en tekende vanavond een drieënhalf jaar contract. De IJslands international speelde sinds begin 2020 voor het Noorse Bodø/Glimt.

Alfons210x117 v2
Velkominn

“Tijdens mijn Europese wedstrijden met Bodø/Glimt tegen AZ en PSV heb ik de sfeer hier in de stadions ervaren. Dat was voor mij een belangrijke reden om voor Nederland te kiezen. Toen ik na het seizoen in Noorwegen hoorde dat FC Twente interesse had heb ik een aantal wedstrijden bekeken en was ik onder de indruk van de connectie van de spelers met de supporters. FC Twente heeft een ploeg die met energie en power speelt, dat past bij mij. De bondscoach van IJsland, Arnar Vidarsson, heeft ook bij FC Twente gespeeld en van hem heb ik ook goede verhalen over de club gehoord. Ik had direct het juiste gevoel.”

 

DSC00125
DSC00160

“Met de komst van Alfons Sampsted hebben we een goede versterking voor onze selectie”, vertelt Jan Streuer. “Alfons is een dynamische rechterverdediger, die zich afgelopen seizoenen bij Bodø/Glimt goed heeft laten zien. Zowel in de Noorse als in de Europese competitie was hij een belangrijke kracht voor de club."

Alfons SampstedAlfons Sampsted, 14-voudig IJslands international, begon zijn carrière in eigen land bij Breidablik. Tussen 2015 en 2019 kwam hij op huurbasis uit voor Thor en de Zweedse clubs Norrköping, Landskrona en Sylvia. Daarna maakte Sampsted de overstap naar Bodø/Glimt. In 2020 en 2021 werd Sampsted met de club kampioen van Noorwegen. Afgelopen drie jaar speelde Sampsted 134 wedstrijden voor Bodø/Glimt, met als hoogtepunt de 6-1 winst op AS Roma.

DSC00020
DSC00024
DSC00043 v2
DSC00105

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.