FC Twente Vrouwen twevrbkhvr

Bij FC Twente Vrouwen staan de komende twee wedstrijden in het teken van de UEFA Women’s Champions League. In een tweeluik moet de ploeg weten af te rekenen met het Zweedse BK Häcken om een plekje in de poulefase van het hoofdtoernooi te bemachtigen. Woensdag 11 oktober wordt het uitduel gespeeld in Göteborg. De return volgt een week later in De Grolsch Veste. Trainer Joran Pot en Technisch Manager Rene Roord hopen het doel te bereiken: de groepsfase van de Champions League.

“Alle speelsters beseffen dat de Champions League een hoog podium is waar we gigantisch uitgedaagd worden”, vertelt trainer Joran Pot. “We kunnen ons gaan meten met de beste teams uit Europa. Het behalen van de groepsfase levert voor ons zes wedstrijden van topniveau op. Wedstrijden waarin de speelsters uitgedaagd en getest worden. Voor de ontwikkeling is dat voor iedereen heel belangrijk.”

61273096 FC Twente 1
Trainer Joran Pot

Naast het sportieve zijn er ook meerdere belangen bij het behalen van het eindtoernooi. Technisch Manager Rene Roord: “De nieuwe opzet van de Champions League is er nu drie seizoenen. Dat is voor de club sportief, maar ook financieel enorm belangrijk”, legt hij uit. “Ook voor het Nederlands voetbal is het belangrijk dat ploegen zich kwalificeren voor de groepsfase, om zo de coëfficiënt van Nederland omhoog te halen. Goede prestaties van clubs in Europa maakt Nederland als voetballand, ook op het gebied van vrouwenvoetbal, aantrekkelijker. Daar komt bij dat de UEFA het toernooi financieel heel interessant heeft gemaakt. Successen in de Champions League zijn belangrijk om als club echt stappen te maken. Het is een droom voor speelsters om in de Champions League te spelen en wanneer dat bij een Nederlands club kan is dat top.”

Hoog niveau

Het eindtoernooi werd het afgelopen seizoen gewonnen door FC Barcelona, die in de finale VfL Wolfsburg versloeg. Andere tegenstanders van topniveau zijn Lyon, Chelsea en Bayern München. “Dat zijn mooie tests voor ons”, vervolg Pot. “We willen als FC Twente Vrouwen naar een hoger niveau groeien en ons in Europa op de kaart zetten. Daarbij willen we laten zien dat we een hoog niveau kunnen halen en dat we in de poulefase thuishoren. We gaan alles op alles zetten om BK Häcken te verslaan en zijn blij dat we het kunnen afsluiten in De Grolsch Veste. We hopen op een mooie ambiance en we kunnen alle steun gebruiken.”

Woensdag om 18.30 uur speelt FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen BK Häcken. De wedstrijd is live te zien op ESPN en te volgen via de social media kanalen van FC Twente Vrouwen.

Ondertussen zijn meer dan 4.000 kaarten verkocht voor het thuisduel in De Grolsch Veste op woensdag 18 oktober, aanvang 19.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop. Seizoenkaarthouders kunnen online gratis een ticket bestellen.

60776501 FC Twentek

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.