Eerste selectie

Woensdagavond trapt FC Twente tegen Manchester United af voor het seizoen in de hoofdfase van de Europa League. Aan de vooravond van het duel op Old Trafford blikten trainer Joseph Oosting en Sam Lammers vooruit. “We moeten in alles top zijn.”

WhatsApp Image 2024 09 24 at 17.26.50 1

Zo’n vierduizend FC Twente-supporters reizen vandaag en morgen naar Manchester om erbij te zijn op Old Trafford. Niet eerder waren zo veel supporters bij een Europees uitduel van de club. De Twentse steun zal dan ook zeker merkbaar zijn in Manchester. “Dat vind ik super mooi”, vertelt Joseph Oosting. “Dat er zo veel supporters deze kant op zijn gekomen om ons hier te ondersteunen. Buiten bij het hotel zagen we vanmiddag ook al supporters lopen, dat vind ik mooi.”

Manchester United – FC Twente is een bijzonder affiche. “Manchester is een topclub met een topteam”, geeft Oosting aan. “Deze club past in het rijtje Real Madrid en Barcelona. Manchester heeft een team met wapens, speelt gestructureerd voetbal en speelt in de Premier League speelt, dat is wereldklasse.”

Oosting: “De deelname aan dit Europa League toernooi is ons kroon op het werk van vorig seizoen toen we derde werden. Nu kunnen we het laten zien”, vervolgt Oosting. “We spelen morgen in een geweldig stadion, maar wel een waarin we voor onze eigen kansen gaan. Als morgen de wedstrijd begint blijft het een grasmat met vier lijnen waar tussen we spelen en wil je het maximale uit de wedstrijd halen, daar gaan we alles aan doen. We moeten ons focussen op de dingen waar we goed in zijn.”

 

WhatsApp Image 2024 09 24 at 17.26.48

Kansen
“Ik geloof altijd in kansen”, vervolgt Oosting. “Als we durven te spelen kunnen we ook tot kansen komen. Met name in de omschakeling kunnen we Manchester pijn doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar de wil is er absoluut. Tegen Red Bull hebben we wedstrijden gespeeld waarvan je leert. Alles gaat in het hoogste tempo. Of het nu om aan de bal gaat of in het verdedigen. Je moet in alles top zijn en daarbij hebben we iedereen spijkerhard nodig. Ik denk dat we daarin ook stappen hebben gemaakt. We hebben respect voor Manchester United, maar hebben ook de volle overtuiging en de wil om het maximale uit de wedstrijd te halen.

Sam Lammers: “Lef en kwaliteit brengen"
Voor de spits van FC Twente is het treffen met Manchester United ook een wedstrijd om naar uit te kijken. “Ik heb er heel veel zin in om morgen tegen een van de grootste clubs van de wereld te spelen”, vertelt Lammers. “Je speelt tegen een grote club, maar dat hoeft nog niet te zeggen dat het verschil op het veld groot hoeft te zijn. We weten dat we top moeten zijn. Een van onze kwaliteiten is dat we een hecht team zijn. We moeten een bepaalde lef en kwaliteit brengen om hier een mooie wedstrijd van te maken.

 

WhatsApp Image 2024 09 24 at 17 v2.26.50

Manchester United – FC Twente
Woensdag 25 september
21.00 uur (Nederlandse tijd)
20.00 uur (lokale tijd)
TV: Ziggo Sport (voorbeschouwing 20.00 uur)

 

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.