Eerste selectie twewil

Robin Pröpper vindt dat FC Twente zichzelf zondag tekort heeft gedaan in de wedstrijd tegen Willem II (1-1). Trainer Ron Jans: "Het was lang meer een ren-je-rotwedstrijd dan een voetbalwedstrijd."

Jans: "We begonnen hartstikke goed aan de wedstrijd, maar de hectiek regeerde. We krijgen kaarten voor de verkeerde dingen. Daar moeten we naar kijken, dat we de energie niet in de verkeerde dingen stoppen. Tot het tien tegen tien was, was het meer een ren-je-rotwedstrijd dan een voetbalwedstrijd", doelt Jans op de rode kaarten voor zowel FC Twente als Willem II. "Maar met tien man straalden we wel uit dat we de wedstrijd wilden winnen. Dat hebben we met tien tegen tien nog een beetje extra gedaan. Maar het was niet genoeg, al zal de wedstrijd bij velen worden herinnerd als een vervelende wedstrijd."

Pröpper: "Nog kansen gehad"

"We hebben onszelf tekort gedaan, dat is de conclusie en dat is hartstikke zonde", zegt Pröpper, die zag dat FC Twente in de eerste helft tegen een rode kaart aanliep. "We willen voetballen, maar ook hard zijn in de duels. En dat mocht vandaag niet. We laten ons toch verleiden en krijgen daardoor een rode kaart. Zo halen we onszelf uit de wedstrijd. Na de rode kaart moet je geen tegendoelpunten krijgen en dat hebben we goed gedaan, met af en toe een speldenprikje naar voren." In de tweede helft moest ook Willem II verder met tien man. "Dan is het weer een eerlijke strijd. Na die kaart waren wij weer de bovenliggende partij en hebben we nog een paar mogelijkheden gehad."