Eerste selectie vittwe

Ron Jans keek zondagmiddag na de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse met een tevreden gevoel terug op het duel.

“We hebben voor de tijd tegen elkaar gezegd dat we in een uitwedstrijd hetzelfde moeten kunnen laten zien als tegen Ajax en FC Utrecht. Dat is ons vandaag, ondanks dat de uitslag geflatteerd is, goed gelukt. Na de tegengoal van Darfalou stonden we wat paniekerig te verdedigen, we leden vaak onnodig balverlies. Maar ook dat heeft ons niet van de wijs weten te brengen. Onze instelling, energie, strijd en passie hebben het verschil gemaakt."

"Het team werkt zich kapot, zowel doordeweeks als in wedstrijden. Dan heb je een gevoel van succes nodig. Dat is vandaag zeker gelukt. Met AZ-thuis en Heerenveen-uit op het programma kunnen we hier alleen niet te lang van genieten, want we moeten er volgende week weer twee keer staan."

20210919 Vitesse FCT 12544 v2

“Het lijkt simpel, maar je moet iedere wedstrijd pieken. Daar werk je naartoe en daar train je voor. Je moet daar individueel en als team scherp voor zijn. We hebben dat dit seizoen al twee keer goed gedaan, en drie keer minder goed. Vandaag hebben we gewonnen door spelhervattingen, individuele momenten en omdat we effectiever waren dan Vitesse.”