Eerste selectie tweaja

Zondagmiddag ontvangt FC Twente Ajax in De Grolsch Veste. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans.

FC Twente-Ajax is zondag een treffen tussen de nummer drie en de nummer vijf van de eredivisie. FC Twente is zeker van de play-offs voor Europees voetbal en Ajax maakt nog kans op de tweede plek. “Het is een heerlijk affiche”, zegt Jans. “Het stadion is stijf uitverkocht en we zijn in vorm. We gaan ons echt niet sparen. We willen de play-offs ingaan met een goede laatste competitiewedstrijd. Daarnaast is er nog meer om voor te spelen. We zijn in de competitie nog ongeslagen thuis en hebben de minste tegengoals. Wanneer je als club niet bij de eerste drie eindigt, zijn dat wel speciale cijfers.”

Ajax
Ajax won afgelopen week in eigen huis met 3-1 van FC Utrecht. “Ajax heeft dit seizoen weleens een minder fase gehad. Tegen Utrecht speelden ze een heel aardige wedstrijd en dat nemen ze ook weer mee naar dit weekend. Ajax kan nog tweede worden, maar dan moeten ze ons verslaan. Wij zullen er alles aan doen om zelf te winnen”, vervolgt Jans. “Als ik ook ons spel op de training zie, dan werken we met vertrouwen toe naar de komende duels.”

Robin Pröpper keert zondag terug van een schorsing. Daarnaast kan Jans beschikken over dezelfde selectie als afgelopen week.

FC Twente – Ajax, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Het duel is live te zien op ESPN4.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.