Eerste selectie tweutr

FC Twente won zondagmiddag in De Grolsch Veste ook van FC Utrecht. Na afloop de terugblik met trainer Ron Jans , doelpuntenmaker Vaclav Cerny en aanvoerder Robin Pröpper.

57773650 FC Twente
20230122 FCT FC Utrecht 24585 v2

“Je wil altijd de nul houden”

Met FC Twente hield Robin Pröpper zondag voor de tiende keer dit seizoen de nul, waar hij zelf met een goede tackle in de blessuretijd een aandeel in had. “We hebben een goed verdedigend elftal met een goede keeper achter ons (Lars Unnerstall, red.). Nu kon hij mij een keer bedanken, in plaats van andersom. Het is mooi dat je elkaar kan helpen. Je wil als laatste lijn altijd de nul houden”, aldus de verdediger. “Je moest deze wedstrijd winnen om FC Utrecht verder van je af te duwen. Het kan een mooi seizoen worden als we zo gefocust blijven. We moeten onze eigen wedstrijden winnen.”

“Heel fijn om thuis te spelen”

“We zijn hier heel sterk”, verwijst Vaclav Cerny naar de overwinning in de eigen Grolsch Veste. “Dat blijven we elke week laten zien. Dat is onze job. Het voelt heel fijn om hier te spelen, elke keer weer.” In de wedstrijd tegen FC Utrecht zette Cerny vlak voor rust de 1-0 op het scorebord. “Ik kreeg een prachtige bal (van Ramiz Zerrouki, red.). Ik nam ‘m mee en keek waar de ruimte zou komen. Het was heel belangrijk dat ie erin vloog.” In de tweede helft scoorde collega-buitenspeler Virgil Misidjan. “We gunnen elkaar alles. We zijn blij dat we belangrijk zijn voor dit FC Twente en dat willen we tot het einde van het seizoen zo houden.”

"Volwassen, soevereine overwinning"

Ron Jans: “Ik heb de jongens een compliment gegeven voor een volwassen, soevereine overwinning. De hele ploeg heeft het goed gedaan. We zetten voor onszelf een norm en die norm is thuis geweldig. Maar we weten niet precies of we dat uit ook kunnen brengen”, doelend op de wedstrijd van aanstaande woensdag bij Vitesse. “Als wij dit spel ook daar op de mat kunnen leggen, ziet het er heel mooi uit.”

20230122 FCT FC Utrecht 16687
20230122 FCT FC Utrecht 24811
20230122 FCT FC Utrecht 24831
20230122 FCT FC Utrecht 24876