Eerste selectie exctwe

Na de interlandweek hervat FC Twente dit weekend de competitie met de uitwedstrijd tegen Excelsior. Robin Pröpper ontbreekt in Rotterdam. De verdediger heeft last van een lichte longontsteking. Wout Brama, Denilho Cleonise en Daan Rots keren zaterdag terug in de wedstrijdselectie. De vooruitblik met trainer Ron Jans.

Voor de interlandperiode boekte FC Twente goede resultaten tegen Fortuna Sittard (0-3) en thuis tegen AZ (2-1). “In die wedstrijden hebben we een eerste stap gezet om een serie neer te zetten”, vertelt Ron Jans. “Zolang de vierde plaats in beeld is moet je er zeker in geloven. Van de laatste acht wedstrijden van dit seizoen mag je misschien in een of twee duels punten verliezen. Het is een aardig pittige opdracht, maar daar moeten we niet voor weglopen.”

Excelsior
Excelsior staat momenteel op een vijftiende plaats in de Eredivisie. Voor de interlandbreak werd thuis gewonnen van SC Cambuur (4-1). “In die wedstrijd hebben ze goede zaken gedaan. Excelsior doet soms verrassende dingen en heeft een aantal interessante spelers”, vertelt Jans. “We hebben nog niet bewezen dat een goed resultaat behalen in uitwedstrijden vanzelfsprekend is, maar wel dat het kan. Dat moet morgen weer. ”

Selectie FC Twente
Begin deze week begroette Ron Jans Wout Brama, Denilho Cleonise en Daan Rots weer op het trainingsveld. Het drietal heeft de hele week met de groep getraind en zij zijn weer inzetbaar. De geblesseerden Mathias Kjølø, Mees Hilgers, Manfred Ugalde en Michal Sadilek zijn nog niet beschikbaar.

Excelsior - FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Martin Perez. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.