Een duik nemen in ruim 50 jaar clubhistorie? Breng een gratis bezoek aan het FC Twente museum in De Grolsch Veste. In het museum loop je chronologisch door de tijd. Dit roept bij elke supporter nostalgische gevoelens op. Op de 75 meter lange wand vind je unieke souvenirs, speciale foto’s, originele collectorsitems en de meest memorabele momenten uit de clubgeschiedenis.

Met beeld en geluid door de historie van de club

Je volgt de route en met behulp van videofragmenten kun je zelf historische momenten herbeleven. Naast de chronologische tijdswand is er een wand met foto’s van alle Internationals van de club. Hier hangt het shirt dat Theo Pahlplatz droeg bij zijn eerste interland, maar ook het shirt van de laatste Oranje-international. Tevens is er een hoek speciaal gereserveerd voor supporters en uiteraard een wand met de Europese avonturen en de vele geschenken die FC Twente van haar Europese tegenstanders ontving. Hieronder hangen ook alle originele wedstrijdvanen.

Prijzenkast

De kampioensschaal, drie KNVB bekers en twee Johan Cruijff Schalen zijn te bewonderen in de ‘Prijzenkast’. Net als de trofeeën van Jong FC Twente, FC Twente A1 en FC Twente Vrouwen. De wedstrijdshirts uit deze successeizoenen maken het beeld in het FC Twente Museum compleet. 

Enschede, waar voetbal begon...

In het FC Twente Museum is speciale aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van het voetbal in Nederland. Voetbal kent haar oorsprong namelijk in Enschede. In 1885 bracht Jan Bernard van Heek het voetbal vanuit Engeland naar ons land. Enschede is dus de stad waar voetbal begon in ons land. In het museum is de bal waar het eerste potje voetbal mee werd gespeeld te bewonderen.

De shirtcampagne 17/18 had het historische thema "waar voetbal begon", verwijzend naar de historische voetbalstad Enschede

Openingstijden - Gratis toegang

Het FC Twente Museum is dagelijks (m.u.v. zondagen) geopend en te bezoeken via de Fanstore in De Grolsch Veste.