Top 10 spelers met de meeste competitiedoelpunten:

Naam Competitiedoelpunten
1. Blaise Nkufo 114
2. Jan Jeuring 103
3. Theo Pahlplatz 62
4. Jan Vennegoor of Hesselink 59
5. Ab Gritter 55
6. Kick van der Vall 54
7. Manuel Sanchez Torres 53
8. Dick van Dijk 52
9. Frans Thijssen 47
10. Halvar Thoresen 46

Periode 1965 - 1975

Seizoen 65-66 Hans Roordink beet het spits af als eerste topschutter van het nog maar net opgerichte FC Twente. Roordink, afkomstig van de Enschedese Boys, maakte tijdens zijn eerste en enige seizoen voor FC Twente elf doelpunten.

Seizoen 66-67 All-time clubtopscorer Jan Jeuring  gaf tijdens zijn eerste officiële seizoen voor FC Twente meteen zijn visitekaartje af door seizoenstopscorer te worden met 10 doelpunten.

Seizoen 67-68 De van het Schiedamse SVV afkomstige Dick van Dijk baarde gelijk al in zijn eerste seizoen voor FC Twente opzien door met maar liefst 22 goals clubtopscorer te worden. 

Seizoen 68-69 Wederom werd Dick van Dijk dit seizoen topschutter, met het voor FC Twente (nog steeds) ongekende seizoenstotaal van maar liefst 30 doelpunten. Met dit aantal werd hij ook nationaal topscorer. 

Seizoen 69-70 De Hongaarse speler Antal Nagy werd de eerste buitenlandse topscorer van FC Twente. In dit seizoen werd hij met 18 doelpunten topscorer van FC Twente. Hij kwam in 1969 over van Standard Luik uit België en vertrok in 1972 naar Marseille.

Seizoen 70-71 De inmiddels wat meer ervaren Jan Jeuring liet dit seizoen met 17 doelpunten zien dat ook hij het scoren nog niet verleerd was. Hij had in de voorgaande drie seizoenen, na zijn eerste topscorerstitel in 1967 ook al 26 doelpunten gescoord.

Seizoen 71-72 René van de Kerkhof, de helft van de uit Helmond afkomstige tweeling, werd dit seizoen topscorer met tien doelpunten. Zijn broer Willy was dit seizoen met zes doelpunten ook aardig op schot.

Seizoen 72-73 Voor het eerst in de historie van FC Twente waren er aan het einde van dit seizoen twee topscorers. Zowel Jan Jeuring als René van de Kerkhof scoorden ieder dertien doelpunten.

Seizoen 73-74 De van Cambuur afkomstige Fries Johan Zuidema gaf tijdens zijn eerste seizoen voor FC Twente meteen zijn visitekaartje af, door met vijftien doelpunten topscorer van FC Twente te worden.

Seizoen 74-75 Ook dit seizoen werd Johan Zuidema topscorer bij FC Twente, zij het dan dat het er dit seizoen iets minder waren; tien. Na dit seizoen vertrekt hij naar NEC.

Periode 1975 - 1985

Seizoen 75-76 Tijdens zijn voorlaatste seizoen bij FC Twente wordt Jan Jeuring voor de vierde keer topscorer bij FC Twente, ditmaal met 20 doelpunten.

Seizoen 76-77 De van Ajax afkomstige Volendammer Arnold Mühren, maakte dit seizoen dertien treffers voor FC Twente en werd daarmee topscorer van de club. Hij zou de club in 1978 weer gaan verlaten om een buitenlands avontuur aan te gaan bij het Engelse Ipswich Town.

Seizoen 77-78 Ab Gritter volgde Arnold Mühren dit seizoen op als topscorer van FC Twente met vijftien goals. Gritter was in 1975 overgekomen van FC Groningen.

Seizoen 78-79 Ook dit werd het seizoen van Ab Gritter, ditmaal kwam hij op een totaal van veertien doelpunten. Hij bleef Twente nog tot 1982 trouw.

Seizoen 79-80 De Noor Hallvar Thoresen meldde zich in 1976 door middel van een sollicitatiebrief bij FC Twente. De club besloot hem een kans te geven en daar heeft men nooit spijt van gekregen. Dit seizoen werd hij topscorer met elf goals.

Seizoen 80-81 Ook dit seizoen was topscorerstitel voor Hallvar Thoresen, ditmaal kwam hij zelfs tot vijftien goals. Hiermee trok hij de aandacht van PSV, dat hem dan ook na dit seizoen overnam.

Seizoen 81-82 Dit werd het seizoen van één van de grootste publiekslievelingen in de geschiedenis van de club: Manuel Sanchez Torres. De van het Almelose PH afkomstige Spanjaard scoorde dit seizoen vijftien doelpunten.

Seizoen 82-83 De van Go Ahead Eagles overgenomen Martin Koopman, werd tijdens zijn eerste seizoen voor FC Twente meteen topscorer, hij kwam tot zeven doelpunten.

Seizoen 83-84 In de eerste divisie scoorde de in 1982 van Middlesbrough over gekomen Brit Billy Ashcroft er lustig op los. Billy pakte met 21 doelpunten de topschutterstitel van FC Twente. Hij speelde in totaal drie seizoenen voor FC Twente, om daarna zijn carrière in z’n geboorteland bij Tranmere Rovers te vervolgen. 

Seizoen 84-85 De Utrechter Willy Carbo speelde net als Billy Ashcroft drie seizoenen bij FC Twente. Hij werd al in z’n eerste seizoen topscorer met vijftien doelpunten. Eén daarvan was legendarisch; de schitterende goal tegen Go Ahead Eagles in Het Diekman Stadion die hij op onvoorstelbare wijze met zijn hak en omhaal in het doel werkte.

Periode 1985 - 1995

Seizoen 85-86 Ook Martin Koopman voegt zich bij het rijtje topscorers die bij FC Twente deze titel meer dan één keer in de wacht wisten te slepen. Tijdens het laatste seizoen onder trainer Fritz Korbach wist hij negen maal vijandelijke net te vinden.

Seizoen 86-87 Als eerste Finse speler in de geschiedenis van FC Twente, wist Mika Lipponen ook nog eens topscorer van de club te worden. De kleine witblonde Finse international weet 8 keer het net te vinden. Dit aantal doelpunten weet ook Ulrich Wilson te bereiken. 

Seizoen 87-88 Het aantrekken van Haarlem spits Piet Keur blijkt een gouden greep. Keur weet tijdens zijn eerste seizoen voor FC Twente meteen zeventien keer te scoren. Tijdens de met 7-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen DS’79 trakteert hij zichzelf op een verjaardagscadeau door maar liefst vijf keer te scoren.

Seizoen 88-89 Ook het tweede seizoen van Piet Keur verloopt succesvol, hij weet met één doelpunt minder dan vorig seizoen, opnieuw topscorer van FC Twente te worden. Met deze zestien doelpunten neemt hij afscheid van FC Twente, om zijn carrière bij Feyenoord voort te zetten.

Seizoen 89-90 De Deense spits Claus Nielsen moet de vertrokken Piet Keur doen vergeten. Dat gebeurt al snel als blijkt dat de Deen met zijn enorme sprongkracht en doelgerichtheid menig verdediger weet te verrassen. Hij wordt in zijn eerste seizoen voor FC Twente topscorer met veertien doelpunten.

Seizoen 90-91 Ook in zijn tweede en laatste seizoen voor FC Twente weet Claus Nielsen weer topschutter van FC Twente te worden. Met zestien doelpunten in de zak keert hij terug naar zijn geboorteland, om bij Brönby te gaan spelen.

Seizoen 91-92 Youri Mulder baart dit seizoen opzien door met achttien doelpunten topscorer van FC Twente te worden. Hij vormt dit seizoen een ijzersterk koningskoppel met Ronald de Boer die ook nog eens elf keer weet te scoren.

Seizoen 92-93 Ook dit seizoen weet Ronald de Boer elf keer het net te vinden, wat hem dit maal wel de topscorersitel oplevert. Door dat hij tijdens het seizoen weer terugkeerde bij Ajax, kreeg Prince Polley de kans om langszij te komen. 

Seizoen 93-94 In dit seizoen gaat Edwin Vurens met tien treffers aan de haal met de topscorerstitel. Hij maakt hiermee net één doelpunt meer dan Prince Polley. Beide spelers waren afkomstig van Sparta.

Seizoen 94-95 Tijdens dit seizoen laat Michel Boerebach zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Hij grijpt de topscorertitel van FC Twente met twaalf doelpunten. Een aantal van die doelpunten zijn te danken aan zijn fameuze keiharde afstandsschoten.

Periode 1995 - 2005

Seizoen 95-96 Voor het eerst sinds Jan Jeuring de topscorerslijst van FC Twente aanvoerde, heeft de club weer een Twentse goalgetter: Arnold Bruggink. Aan het eind van het seizoen staat het talent uit de eigen jeugd op twaalf doelpunten.

Seizoen 96-97. De van Anderlecht overgekomen John Bosman (foto), geeft meteen in zijn eerste seizoen voor FC Twente zijn visitekaartje af met maar liefst twintig doelpunten.

Seizoen 97-98 Maar liefst drie clubtopscorers had Twente aan het eind van dit seizoen. Zowel Jan van Halst, als John Bosman en de van NEC afkomstige Fin Anti Sumiala eindigen op zes doelpunten. 

Seizoen 98-99 Jan Vennegoor of Hesselink gaat de geschiedenis in als eerste club topscorer van FC Twente in het Arke Stadion. Het Oldenzaalse talent scoort 21 maal.

Seizoen 99-00 Opnieuw is het Jan Vennegoor of Hesselink die topschutter wordt. Ditmaal treft de Tukker negentien maal doel. 

Seizoen 00-01 Nog nooit heeft Twente een topschutter gehad, die het presteerde om maar liefst 3 seizoenen achter elkaar topscorer van FC Twente te worden. Er is echter één man die het wel presteert: Jan Vennegoor of Hesselink. Met zijn vijftien doelpunten wordt hij voor de derde keer topscorer. 

Seizoen 01-02 Als blijkt dat FC Twente in de eerste competitiehelft niet echt lekker draait, wordt besloten om tussentijds Jack de Gier van het Schotse Dunfermline over te nemen. Meteen in zijn competitie debuut bij Utrecht uit, geeft hij zijn visitekaartje af, door de enige Twentse treffer te scoren. Hij eindigt het seizoen als clubtopscorer met zes doelpunten.

Seizoen 02-03 In zijn derde en laatste seizoen eindigt Ellery Cairo als topscorer van FC Twente. Zijn spel en zijn zeven treffers maken bij het Duitse Freiburg indruk, dat zij besluiten Cairo naar Duitsland te halen.

Seizoen 03-04 Blaise Nkufo wordt dat seizoen gehuurd van het Duitse Hannover 96. Nkufo blijkt voor FC Twente en zijn supporters een openbaring, in zijn eerste seizoen pakt hij de topscorerstitel van FC Twente met veertien treffers.

Seizoen 04-05 Ook dit seizoen bleek Blaise N´Kufo (foto) weer zeer waardevol voor FC Twente. De balvaste spits scoort dit maal zestien keer. Aan het einde van het seizoen tekent hij een contract bij FC Twente. 

Periode 2005-2015

Seizoen 05-06 Ook in dit seizoen bewees Blaise N’Kufo zijn scorend vermogen en werd hij opnieuw clubtopscorer. De Zwitserse Congolees scoorde in 32 wedstrijden twaalf doelpunten.

Seizoen 06-07 In dit seizoen werd Blaise Nkufo niet alleen clubtopscorer, maar zette hij ook een record neer door maar liefst vier seizoenen achtereen clubtopscorer te worden. Hiermee verbrak hij het record van Jan Vennegoor of Hesselink, die drie maal achter elkaar clubtopscorer werd. Blaise Nkufo was dit seizoen maar liefst 22 keer trefzeker voor FC Twente.

Seizoen 07-08 Voor de vijfde opeenvolgende keer wordt Blaise Nkufo topscorer van FC Twente. In de Eredivisie scoort de spits 22 keer.  Zijn totaal aan competitiedoelpunten heeft hij opgeschroefd naar 86.

Seizoen 08-09 Ook in zijn zesde seizoen wist Blaise Nkufo opnieuw clubtopscorer te worden. De Zwitserse aanvaller was met zestien goals van grote waarde in de het behalen van de tweede plaats in de competitie. Door zijn goals naderde Nkufo aan het einde van het seizoen all-time clubtopscorer Jan Jeuring op een doelpunt. 

Seizoen 09-10 In zijn debuutjaar werd Bryan Ruiz Gonzáles topscorer bij FC Twente. De 24 treffers van de Costa-Ricaanse international zijn het op een na hoogste aantal in een seizoen. Alleen Dick van Dijk wist in een seizoen namens FC Twente vaker het net te vinden. Nummer twee op de Twentse topscorerslijst in het kampioensjaar: Blaise Nkufo, weet in zijn laatste jaar voor de Tukkers all-time topscorer te worden en passeert Jan Jeuring.

Seizoen 10-11 Marc Janko was in zijn eerste jaar in Enschede zeer trefzeker voor de Enschedese club. De Oostenrijker trof veertien keer het net. Een meer dan Theo Janssen. Luuk de Jong scoorde in het jaar de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker werden gewonnen twaalf keer.

Seizoen 11-12 Luuk de Jong maakte in zijn eerste seizoen als eerste spits zijn naam als goalgetter waar. 24 keer vond De Jong het net en hij maakte na dat jaar de overstap naar de Bundesliga: Borussia Monchengladbach trok hem aan.

Seizoen 12-13 Tijdens zijn eerste seizoen in Enschede werd Luc Castaignos clubtopscorer. De spits scoorde dertien keer, twee goals meer dan Dusan Tadic. 

Seizoen 13-14 Een jaar later waren de rollen omgedraaid in De Grolsch Veste. Dusan Tadic werd met zestien doelpunten topscorer, twee meer dan Luc Castaignos. Quincy Promes had met elf treffers ook een belangrijk aandeel. 

Seizoen 14-15 Hakim Ziyech kwam in de zomer over van sc Heerenveen en scoorde tijdens zijn eerste jaar elf goals in de competitie. Castaignos was tien keer trefzeker. 

Periode 2015 - heden

Seizoen 15-16 In zijn tweede seizoen in Enschede laat Ziyech zich nog meer gelden in de voorhoede. De aanvallende middenvelder scoort dat jaar een reeks belangrijke goals en treft uiteindelijk achttien keer het net voor FC Twente. Na dat seizoen maakt Ziyech de overstap naar Ajax. 

Seizoen 16-17 Aan het begin van het seizoen maakte Enes Ünal op huurbasis van Manchester City de overstap naar FC Twente. De Turkse spits was in een van zijn eerste wedstrijden voor FC Twente, uit tegen FC Groningen, direct van grote waarde. Ünal scoorde een hattrick (4-3 winst) en was vanaf dat moment zeer populair bij de Twentse aanhang. Met 18 competitiegoals werd Ünal topscorer in Enschede. Na het seizoen nam het Spaanse Villarreal Ünal over van Manchester City.

Seizoen 17-18 Dit seizoen was een inktzwart jaar voor FC Twente. De ploeg degradeerde naar de Eerste Divisie. Oussama Assaidi werd met zes goals clubtopscorer bij FC Twente. 

Seizoen 18-19 Met de gigantische steun van de achterban keerde FC Twente na een seizoen terug op het hoogste niveau. FC Twente scoorde dit jaar in de Keuken Kampioen Divisie 72 keer. Daarvan werden er 16 gescoord door Tom Boere, clubtopscorer van het seizoen. 

Seizoen 19-20 Na de terugkeer in de Eredivisie neemt Haris Vuckic in de meeste wedstrijden de spitspositie in. De Sloveen weet 11 keer te scoren, totdat na de 26e speelronde het seizoen eindigt in verband met de corona crisis. 

Seizoen 20-21 In een seizoen zonder publiek door de coronamaatregelen eindigt FC Twente als 10e in de Eredivisie. Ajax-huurling Danilo wordt clubtopscorer met 17 goals.