Met dit project zet FC Twente scoren in de wijk zich in voor gezinnen met multi-problematiek uit Enschede, Hengelo en Oldenzaal die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Met het project ‘Supporter van elkaar’ kunnen de deelnemende gezinnen met steun van een maatschappelijke selectie, projectmedewerkers, stagiaires en samenwerkende maatschappelijke organisaties op een sportieve en leuke manier samen aan de slag gaan. De maatschappelijke selectie bestaat uit supporters, spelers, trainers, ondernemers, politici en medewerkers die betrokken zijn bij de club. Dat kan zijn bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, werk of sociale contacten. “Het begint met de gezinnen eerst goed te leren kennen”, vertelt projectleider Laura Höfte. “Dan kunnen we pas een programma op maat aanbieden. Het concept is simpel: sport is het middel, FC Twente de motivator!”

Elk selectielid gaat samen met een gezin – ouders en kinderen – 18 weken de uitdaging aan, met twee bijeenkomsten per week. “Dat kan van alles zijn. Zoals sporten op het Trainingscentrum van FC Twente, een workshop volgen bij het ROC van Twente of samen meedoen aan de Singelloop”, licht Höfte de mogelijkheden toe. “Stoppen met roken kan een doel zijn, maar ook vinden van (vrijwilligers)werk of meer vrienden krijgen. We supporten elkaar om die persoonlijke doelen te halen. En natuurlijk hoort een wedstrijd van FC Twente bezoeken er ook bij. Gezelligheid is zeker ook belangrijk!”

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met projectmedewerker Laura Hofte (l.hofte@fctwente.nl) .

Supporter van Elkaar