vittwe Eerste selectie

FC Twente leek de wedstrijd tegen Vitesse woensdagavond in de blessuretijd alsnog naar zich toe te trekken, maar de VAR zette een streep door de 2-3 van FC Twente en dus bleef het bij 2-2. "Een heel erg bepalend moment voor deze wedstrijd", zegt trainer Ron Jans na afloop. Lees hieronder ook de reacties van Ricky van Wolfswinkel en Mees Hilgers.

Jans, verwijzend naar de lijnen die de VAR trok bij het bepalende moment in blessuretijd: "Als het gelijk is of je kunt het niet duidelijk zien, wat zo is, dan is de beslissing van de grensrechter vaak leidend. Die heeft niet gevlagd en dan wordt ie toch afgekeurd. Als je het echt kunt zien, is het mathematisch buitenspel, maar dat is hier niet zo", aldus de trainer. "Maar er zijn meer momenten waarover je als trainer druk kunt maken in deze wedstrijd." 

"Voor rust hadden we weinig te duchten van Vitesse. We kwamen 0-1 voor, maar gaven daarna een goal weg. In de tweede helft ontplofte de wedstrijd in het voordeel van Vitesse, nadat zij scoorden. We maakten nog snel gelijk, maar daarna had het ook 3-3 of 4-4 kunnen zijn. Het was een van de mooiste overwinningen geweest als je vlak voor tijd of in blessuretijd de 2-3 had gemaakt, maar die werd geannuleerd."

Lees onder de foto's ook de reacties van Van Wolfswinkel en Hilgers

57812853 FC Twente
57811933 FC Twente 1
57811942 FC Twente 1

"Het kon nog alle kanten op"

Even leek Ricky van Wolfswinkel matchwinner te worden in Arnhem, toen hij in blessuretijd raak kopte via Dominik Oroz. De VAR gooide echter roet in het eten. “Je gaat ervan uit dat ze het met de VAR goed kunnen zien, maar ik had geen moment aan buitenspel gedacht. Als zij het zeggen, zal het zo zijn.” En dus bleef het bij 2-2 in Arnhem. “Uiteindelijk kon het nog alle kanten op, maar we zijn niet goed genoeg geweest vandaag. We waren slordig bij de tegengoal voor rust, die is killing. Iedereen praat over weinig tegendoelpunten, maar dan moeten we in die fase niet zo lopen pielen. Nu is het 2-2, we moeten ermee leven.”

Lees onder de foto's ook de reactie van Hilgers

20230125 Vitesse FCT 17049 v2
20230125 Vitesse FCT 17281 v2

"Twee punten laten liggen"

Ook Mees Hilgers baalt van de remise tegen Vitesse. “Het is zonde dat we twee punten laten liggen. Dat hebben we al vaker gedaan dit seizoen, onnodig punten laten liggen. We hadden een goede stap kunnen zetten, dan is het balen dat we zo gelijkspelen”, aldus de verdediger, die liever met drie punten de wedstrijd tegen Feyenoord in was gegaan aanstaande zondag. “Dat was wel lekker geweest, maar dit gaat ons niet minder laten spelen tegen Feyenoord.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.