twerkc Eerste selectie

FC Twente boekte zondag een 2-1 overwinning op RKC Waalwijk. Twee vroege doelpunten zorgden ervoor dat de drie punten werden veiliggesteld. Na afloop reageerden coach Ron Jans en aanvoerder Robin Pröpper op de wedstrijd.

Ron Jans

"Van tevoren was er wat druk. Kunnen wij ook het spel maken, kansen creëren en scoren? Ik denk dat we zo veel hebben gecreëerd, dat dit qua expected goals onze beste wedstrijd van het seizoen was. We hadden het alleen eerder af moeten maken. Maar we hebben vandaag bewezen met meer balbezit kansen te kunnen creëren tegen een ploeg uit het rechter rijtje. We hebben een dik verdiende overwinning geboekt", aldus Jans.

"Gelukkig komen voetbalwetten niet altijd uit. Want vaak krijg je, als je niet scoort, de 2-2 om de oren. We waren beter dan RKC en verdienden de overwinning, maar hadden er absoluut vijf meer kunnen maken. De afronding was vandaag ons zwakste punt. Gelukkig hadden we niet meer dan twee goals nodig om te winnen. We zijn hartstikke blij met deze overwinning en het aantal punten."

Ron Jans over Michel Vlap: "Ik heb Michel altijd opgesteld en verdedigd. Ik zie ook op trainingen hoe hij zich vrijmaakt, hoe hij afrondt en hoe hij in een kleine ruimte toch dat gaatje weet te vinden. Als hij fit blijft, gaat hij naar tien goals."

Robin Pröpper

“Als je de kansen niet afmaakt, houd je RKC in leven. Ze hadden het idee hier nog een punt te kunnen wegsnoepen, maar dat mag niet gebeuren. Gezien de kansen die we hebben gehad, is het zonde dat het maar 2-1 is geworden", aldus de verdediger.

"We willen er altijd vol voor gaan en het eerste kwartier druk zetten en kansen creëren. Dat deden we vandaag uitstekend. Het is wel erg zonde dat we dan direct de 2-1 tegen krijgen. Maar ik vind dat we dat goed oppakten en goed in de wedstrijd kwamen. Maar het werd een vechtpot, dat is jammer.”

52740849 FC Twente v2
52742824 FC Twente