Eerste selectie twenac

Na de Europese ontmoeting met Manchester United speelt FC Twente zondag weer thuis, dan komt NAC Breda naar De Grolsch Veste. In aanloop naar het treffen met de promovendus de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Donderdagmiddag keerde de selectie van FC Twente terug uit Manchester. “Als je weer in Nederland bent gaat de knop om en gaat de focus snel op de thuiswedstrijd tegen NAC”, vertelt Joseph Oosting. “Het was kort genieten van de wedstrijd, donderdagmorgen hebben we daar nog getraind en zijn we weer teruggevlogen. De mannen hebben het goed gedaan, zij hebben kwaliteit laten zien. Het was een leerzame wedstrijd waarin we ons hebben kunnen meten met de top van het voetbal en dit nemen we mee naar de volgende wedstrijd.”

Prestatie
“Manchester United treffen in een Europees duel is een wedstrijd op zich”, vervolgt Oosting. “Het is heel anders dan de Eredivisie en zondag wordt er weer wat anders van ons verwacht. Dat je na zo’n prestatie van woensdag even van NAC wint, is niet zo gemakkelijk. Ook al willen we dat heel graag. Het zijn andere wedstrijden en we weten dat we weer vol aan de bak moeten. Toen ik in de tijd als trainer van RKC een club trof die midweeks actief was geweest in Europa, greep je dat aan om de tegenstander pijn te doen. Daar moeten we alert op zijn. Er wordt weer wat verwacht. Het level dat we in Manchester hebben laten zien, dat wil ik zondag weer.”

Zaterdag staat voor de selectie de afsluitende training op het programma.

FC Twente – NAC Breda, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.