Supporters

Beste supporters,

Donderdagavond hebben we ons in Riga gekwalificeerd voor de play-offs van de Conference League. Door doelpunten van Daan Rots, Gijs Besselink en Naci Ünüvar werd Riga FC na een moeilijke start met ruime cijfers verslagen: 0-3. Volgende week reizen we af naar Istanbul. We spelen daar tegen Fenerbahce, een mooie maar wel heel lastige tegenstander. Als we over twee wedstrijden de beste blijken, plaatsen we ons voor de groepsfase van de Conference League. Het is een weerzien met de oud-spelers Dusan Tadic en Jayden Oosterwolde, maar voordat we woensdag naar Turkije afreizen wacht de ploeg van Joseph Oosting dit weekend een zeker niet minder belangrijk duel. Zondag komt promovendus PEC Zwolle op bezoek in De Grolsch Veste. Het zou mooi zijn als we na de winst bij Almere City ook de eerste thuiswedstrijd in winst omzetten. Dat zou een prima start van de competitie betekenen.

Eerste daders ongeregeldheden opgespoord

Naar aanleiding van de ongeregeldheden op de hoofdtribune tijdens FC Twente – Hammarby IF is er in samenwerking met de KNVB, de politie en het Openbaar Ministerie een onderzoek gaande om de daders te achterhalen. Deze week hebben de eerste 28 personen een brief ontvangen, waarin staat aangegeven dat de betreffende personen zich mogelijk schuldig gemaakt hebben aan ernstig wangedrag. FC Twente legt hen, gelet op de ernst van de verdenking, per direct een voorlopig stadionverbod op voor uit- en thuiswedstrijden van de club. Het voorlopige stadionverbod geldt in elk geval totdat er een definitieve beslissing is genomen in de zaak. De seizoenkaart is bovendien per direct geblokkeerd en een nieuwe wedstrijdkaart bestellen is niet mogelijk. Daarnaast behouden we ons het recht voor om de geleden schade, als gevolg van de ongeregeldheden, te verhalen op de betreffende personen. Er worden nog meer stadionverboden verwacht, dit gaat om enkele tientallen. Politie en justitie stellen ook een onderzoek in naar degenen die betrokken zijn geweest bij strafbare feiten en zullen indien nodig overgaan tot aanhoudingen. We hebben steeds gezegd dat dit gedrag niet bij FC Twente past.  

Tegen Fenerbahce geen supporters onder het uitvak

Tijdens de Europese thuiswedstrijden tegen Fiorentina (vorig seizoen) en Hammarby IF, enkele weken geleden, was het voor onze supporters geen pretje om onder het uitvak te zitten, het voelde niet veilig. FC Twente stelt uiteraard alles in het werk om herhaling te voorkomen. Er wordt hard gewerkt aan aanpassingen. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce krijgen supporters onder het uitvak eenmalig een andere plek toegewezen. Dat betekent dat de vakken onder het uitvak tijdens FC Twente – Fenerbahce leeg blijven . De betreffende supporters zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

Afscheid Wout Brama

De voorbereidingen voor het afscheid van Wout Brama zijn in volle gang. Vrijdagavond 8 september gaat een mooi afscheid worden voor Wout. Het voorprogramma dat om 19.00 uur start, ziet er veelbelovend uit. Het is een weerzien met veel oud-spelers en -trainers waar Wout in zijn carrière mee heeft samengewerkt. Op dit moment zijn er al meer dan 10.000 kaarten over de toonbank gegaan. De kaartverkoop voor seizoenkaarthouders loopt tot zondag 20 augustus. Daarna begint de vrije verkoop. We zetten in op een volle Grolsch Veste.

Kaartverkoop voorronde UEFA Women’s Champions League gestart

De eerste voorronde voor de UEFA Women’s Champions League wordt in Enschede gehouden. FC Twente Vrouwen speelt woensdag 6 september op het sportpark van Sparta Enschede tegen Sturm Graz. De winnaar speelt 9 september de finale tegen het Spaanse Levante of het IJslandse Stjarnan. De kaartverkoop is gestart. Tickets zijn te koop in de vorm van passe-partouts voor het hele toernooi en geven toegang tot beide wedstrijden.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.