club Eerste selectie

Beste supporter,

Dit weekend start de Eredivisie. Iedereen bij FC Twente heeft er ontzettend veel zin in. De samenstelling van de selectie biedt reden tot optimisme al betekent dat niet automatisch succes. De staf onder leiding van Ron Jans is dagelijks hard aan het werk om er een geheel van te smeden. Als dat lukt, komen de resultaten ook. Hopelijk morgen al tegen Fortuna Sittard. Het uitvak is uitverkocht: 533 FC Twente-supporters zullen de ploeg steunen.
Afgelopen zaterdag hebben we gezien hoe mooi het is om weer voor veel supporters te spelen. Weliswaar was alleen de eerste ring bezet, maar het geluid leek uit 30.000 kelen te komen. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt, maar ik snap nu wat een volle Grolsch Veste teweeg kan brengen.

Seizoenkaarthouders naar FC Twente - Ajax

Deze week hebben we met collega’s de wedstrijd tegen Lazio uitgebreid geëvalueerd en met name de lange wachtrijen bij de toegangspoorten en de kiosken zijn punten van aandacht. FC Twente gaat er de komende dagen alles aan doen om de wedstrijd tegen Ajax nog beter in te richten. Dat neemt niet weg dat door het bij binnenkomst moeten controleren van de CoronaCheckApp de afhandeling automatisch langer duurt. Daarom is het belangrijk dat supporters bij binnenkomst de QR-code in de CoronaCheckApp en het ID-bewijs paraat hebben. Dat scheelt enorm. Daarnaast blijkt de geluidsinstallatie aan de ‘Diekmanzijde’ niet overal goed te werken. Ook daar moeten we mee aan de slag.

We zijn in ieder geval blij dat alle seizoenkaarthouders volgende week de wedstrijd FC Twente – Ajax kunnen bezoeken. Dit is mede mogelijk gemaakt door de seizoenkaarthouders die na de oproep van vorige week eenmalig hun kaart hebben ingeleverd. Op deze manier zijn honderden kaarten teruggekomen. Zoals bekend mogen we slechts 2/3 van het stadion bezetten, dat betekent 20.000 supporters tegen Ajax. Door de noodzakelijke stop van de verkoop van seizoenkaarten hebben we op dit moment enkele honderden supporters moeten teleurstellen. Hopelijk kunnen we hen na 1 september alsnog inschrijven voor een seizoenkaart.

De seizoenkaarten van afgelopen seizoen, die in maart dit jaar zijn verstuurd, zijn komend seizoen ook geldig. Iedereen die verlengd heeft en niet van plek of tarief gewijzigd is, kan gebruik maken van deze kaart.

 

Eerste selectie

Zaterdag was FC Twente – Lazio Roma de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Na een heel goed begin van Lazio en een prachtige goal van Europees kampioen Ciro Immobile herpakte de ploeg van Ron Jans zich. FC Twente kreeg steeds meer grip op de Italiaanse ploeg en een gelijkspel was zeker mogelijk geweest. Helaas mocht dat niet zo zijn. Ron Jans kijkt tevreden terug op de oefencampagne en deze week is er hard gewerkt om klaar te zijn voor de eerste competitiewedstrijd, morgen tegen Fortuna Sittard. Door de komst van Michal Sadilek en Michel Vlap krijgt de staf meer mogelijkheden. Wout Brama sluit binnenkort weer aan bij de groep. Deze week stond ook Julio Pleguezuelo sinds lange weer op het veld. Zijn definitieve terugkeer in de groep laat nog wel even op zich wachten.

Begin volgende week tekent stagespeler Denilho Cleonise een contract en gaan we met Luca Everink in gesprek over een contract.

 

FC Twente/Heracles Academie

Op dit moment trainen verschillende teams van de FC Twente/Heracles Academie op de velden van HVV Hengelo. Het is mooi dat ‘onze buurman’ de academie in staat stelt zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Een woord van dank is zeker op zijn plaats.

Oud-speler van FC Twente Berthil ter Avest is dit seizoen ook te bewonderen op het Trainingscentrum. Hij gaat de trainers in de bovenbouw assisteren.

 

FC Twente Vrouwen

Vorige week was het weerzien met oud-trainer Tommy Stroot, de huidige ‘teamchef’ van de vrouwen van VfL Wolfsburg. In een vriendschappelijk duel tussen zijn ploeg en FC Twente wonnen de Duitsers met 2-0. Voor FC Twente Vrouwen was het een nuttige wedstrijd.

Vrijdag 27 augustus opent FC Twente Vrouwen de Pure Energie Eredivisie tegen VV Alkmaar. Deze wedstrijd wordt in De Grolsch Veste gespeeld. Maandag start de kaartverkoop. Bij de wedstrijden in de voorronden van de Champions League op Sportcampus Diekman mogen helaas geen supporters aanwezig zijn.

 

De spanning neemt toe, zaterdag mogen we weer!

 

Jan-Willem Brüggenwirth

Algemeen Directeur