club Eerste selectie

Beste supporter,

Deze week is door het kabinet besloten om de beperkende coronamaatregelen voor het bezoek aan stadions te verlengen tot en met 1 september 2021. Concreet voor het betaald voetbal betekent dit dat alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie in augustus op maximaal 2/3 (67%) van de bezettingsgraad mogen plaatsvinden.

Door dit besluit van het kabinet mogen we bij de wedstrijd FC Twente – Ajax op 22 augustus zo’n 20.000 supporters ontvangen in De Grolsch Veste. We hebben aangegeven zeer teleurgesteld te zijn over deze maatregel. Op basis van de fieldlabresultaten is gebleken dat wedstrijden veilig kunnen worden georganiseerd. Ook uit recent georganiseerde wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) blijkt dat het voetbal haar zaken goed op orde heeft. De wedstrijden bij het EK in de Johan Cruijff ArenA, wedstrijden in de voorbereiding van clubs en onlangs nog bij het Champions Leagueduel van PSV, hebben bijvoorbeeld niet geleid tot grote corona-besmettingshaarden.

Naar aanleiding van deze nieuwe maatregel heeft FC Twente per direct, tot 1 september 2021, de verkoop van de seizoenkaarten stopgezet en gaan voor de wedstrijd tegen Ajax geen losse kaarten in de verkoop.

Aanbod

FC Twente stelt alles in het werk om de supporters die in het bezit zijn van een seizoenkaart voor komend seizoen toegang te geven tot de wedstrijd tegen Ajax. Daarom is seizoenkaarthouders gevraagd zich te melden, als zij de wedstrijd tegen Ajax niet bezoeken (bijvoorbeeld wegens vakantie). Als compensatie biedt FC Twente twee kaarten aan (naast elkaar op de tribune) voor een andere thuiswedstrijd in de Eredivisie. Inmiddels hebben al ruim 100 seizoenkaarthouders positief op het verzoek gereageerd. Dit helpt enorm.

Personeel en vrijwilligers van de club die een seizoenkaart hebben, maar ook spelers en medewerkers van de FC Twente/Heracles Academie blijven thuis, eendaagse arrangementen voor groepen zijn uitgesteld. De club blijft bezig alle mogelijkheden te bekijken om in ieder geval alle seizoenkaarthouders tegen Ajax te kunnen verwelkomen.

Eerste selectie

Zaterdag wacht de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. S.S. Lazio is dan de tegenstander. Na de duels tegen Arminia Bielefeld en Venezia FC een derde ‘grote’ wedstrijd. Ondanks enkele vervelende blessures is Ron Jans tevreden over de voorbereiding. Volgens Jans zijn er genoeg positieve aanknopingspunten voor een goede start van de competitie. Deze begint volgende week met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Vandaag is Dimitris Limnios aangesloten bij de selectie. De Griekse international wordt voor een jaar gehuurd van 1. FC Köln met een optie tot koop. We hopen ook de komst van Michel Vlap op korte termijn af te ronden. Hij is de nieuwe middenvelder waarnaar de club al een tijdje op zoek is.

FC Twente/Heracles Academie

Deze week zijn de O18, O16 en O14 van de FC Twente/Heracles Academie gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De O21 onder leiding van de trainers Nicky Kuiper en Mark Looms is al twee weken bezig. De O13 begint komende maandag en de O12 een week later. Hopelijk wordt het een seizoen zonder coronamaatregelen.

FC Twente Vrouwen

Nurija van Schoonhoven (23) tekende maandag een contract bij FC Twente Vrouwen. Van Schoonhoven speelde tot 2015 bij FC Twente in de Beloften, waarna ze haar carrière vervolgde bij PEC Zwolle en vervolgens aansloot bij PSV. 

Extra informatie voor FC Twente – S.S. Lazio

Morgen zijn bij de oefenwedstrijd tussen FC Twente en S.S. Lazio ruim 11.000 supporters aanwezig. Daarom is alleen de eerste ring van De Grolsch Veste geopend.

De wedstrijd is te bezoeken met een geldige QR-code in de CoronaCheck-app. De controle van de QR-code, in combinatie met een geldig ID-bewijs, vindt plaats vóór de toegangspoorten van het stadion. Deze handeling zal tot meer drukte leiden bij de toegangspoorten.

De wedstrijd is live te zien via TV Oost en online.

 

 

Tot zaterdag of snel daarna!

Jan-Willem Brüggenwirth Algemeen Directeur