Eerste selectie rkctwe

Zaterdagavond hervat FC Twente het seizoen met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. In aanloop naar het treffen met de Brabanders de vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

De interlandperiode zit erop en de Eredivisie wordt weer hervat. Voor de break kon FC Twente geen resultaat pakken in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. “We zijn met een nederlaag deze interlandperiode ingegaan en dan blijft dat wel even hangen”, vertelt Oosting. “We hadden in die wedstrijd het overwicht en dan moet je ook op voorsprong komen, dat gebeurde niet en dan ontwikkelt een wedstrijd zich totaal anders. Daar moeten we als ploeg ook lering uittrekken en kritisch naar kijken. Dat hebben we gedaan en dan gaat vervolgens snel weer de focus op RKC.”

RKC Waalwijk
Voor Oosting is RKC Waalwijk bekend terrein, daar was hij twee seizoenen hoofdtrainer. “Ik heb er een verleden en het is mooi daar terug te gaan”, vervolgt hij. RKC Waalwijk is na acht wedstrijden dit seizoen nog op jacht naar de eerste punten. “RKC heeft een ploeg met wapens. Voorin met Zawada als spits en Cleonise met zijn snelheid. Daar moeten we alert op zijn, maar we kijken ook naar onszelf. Net als RKC hebben wij ambities in deze wedstrijd. Als je kijkt naar onze laatste wedstrijden en het level dat we aantikken in de trainingen, dan zie je een stijgende lijn. Die lijn willen we doortrekken.”

Michal Sadilek
Deze week keerde Michal Sadilek terug op het trainingsveld bij FC Twente. “Het is mooi dat hij weer gedeeltes van de training mee kan doen”, vervolgt Oosting. “Michal is een speler die het elftal scherp houdt en altijd het maximale uit een dag wil halen. Het is fijn dat hij aan de beterende hand is en straks weer deel uit gaat maken van de groep”, aldus Oosting, die naast Michal Sadilek en Younes Taha ook Daan Rots moet missen in Waalwijk.

RKC Waalwijk – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De wedstrijd is live te zien op ESPN 3.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.