club

Wout Brama (37) keert terug bij FC Twente. De voormalige middenvelder gaat als ‘manager in opleiding’ aan de slag binnen de voetbaltak van de club.

In zijn nieuwe rol gaat Wout Brama de individuele begeleiding verzorgen van de spelers uit de FC Twente/Heracles Academie die reeds aan FC Twente verbonden zijn en talenten die al deel uitmaken van de eerste selectie. Daarnaast gaat Brama een ondersteunende rol vervullen voor het technisch management en wordt hij betrokken bij de scouting van FC Twente.

"Het lag voor de hand om hier weer aan de slag te gaan en ik denk dat deze rol goed bij mij past"

Na een indrukwekkende voetbalcarrière zette Wout Brama vorig jaar een punt achter zijn actieve loopbaan. “Afgelopen maanden heb ik wat afstand van het voetbal genomen”, vertelt Brama. “Ik wilde wat rust nemen om te kijken hoe ik mijn tijd naast het veld in wilde gaan vullen. Voetbal is mijn passie en contact met de mensen bij FC Twente heb ik altijd gehouden. Het lag voor de hand om hier weer aan de slag te gaan en ik denk dat deze rol goed bij mij past. Afgelopen seizoenen heb ik op informele wijze voor jonge talenten al wat kunnen betekenen en dat gaat nu officieel worden. In mijn rol wil ik naast de spelers staan en hen begeleiden en coachen gedurende hun eerste periode als profvoetballer. Ik wil samen met hen kijken wat zij nodig hebben of waar zij tegenaan lopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het geeft mij nieuwe energie om samen met een team van fijne en goede mensen te werken en FC Twente uiteindelijk verder te helpen.”

"Het is heel mooi dat Wout met al zijn ervaring deze rol gaat vervullen bij FC Twente"

“We zijn super blij dat Wout terugkeert bij FC Twente”, vertelt Arnold Bruggink. “Er zijn heel weinig voetballers die bij hun club zo’n status hebben als Wout. Als speler heeft hij zo’n beetje alles meegemaakt in zijn carrière en op een hoog niveau gespeeld. Het is heel mooi dat hij met al zijn ervaring deze rol gaat vervullen bij FC Twente. In de begeleiding van jonge talenten wordt steeds meer gevraagd en daarin heeft Wout afgelopen jaren al wat kunnen betekenen. We werken bij FC Twente graag met mensen die zich betrokken voelen bij de club en ook de verantwoordelijkheid willen pakken. Wout hoort bij FC Twente.”

Wout Brama droeg tussen 2005 en 2023 vijftien seizoenen het shirt van FC Twente. Ook doorliep Brama de jeugdopleiding van FC Twente en speelde hij ruim vijfhonderd wedstrijden in het betaald voetbal. Brama won met FC Twente alle prijzen die er in Nederland te winnen zijn.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.