Eerste selectie club

Beste supporters,

FC Twente maakte afgelopen zondag in Waalwijk indruk en behaalde een meer dan verdiende 5-0 zege op RKC. Maar het nieuws van deze week is natuurlijk dat Wout Brama na dit seizoen een punt zet achter zijn imposante voetbalcarrière. Voor velen zal het wennen zijn, FC Twente zonder Wout Brama, maar na de play-offs stopt Wout met voetballen. Hij heeft er heel goed over nagedacht.
Wout kwam als 12-jarige jongen naar FC Twente en is in de afgelopen 25 jaar volledig vergroeid met de club. Hij maakte grote successen mee en dat hij met FC Twente alle in Nederland te winnen prijzen heeft behaald, is uniek. Komende zondag, na afloop van FC Twente-Ajax, is er op het veld een speciaal moment voor Wout. In het nieuwe seizoen gaan we een passend afscheid voor hem organiseren.

Thuis tegen Ajax
Eerst wacht zondag om 14.30 uur in De Grolsch Veste een prachtig affiche: FC Twente-Ajax. Een wedstrijd die al wekenlang volledig is uitverkocht. De ploeg van trainer Ron Jans wil richting de play-offs haar ongeslagen status behouden en het spel van de laatste weken ook tegen de Amsterdammers heel graag een vervolg geven. Ajax is nog volop in de race voor de tweede plek op de eindranglijst.    

Vooronderzoek FC Twente-N.E.C.
Naar aanleiding van het gooien van bekers op het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen N.E.C. en spreekkoren richting de doelman van de Nijmegenaren heeft de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek ingesteld.
De aanklager van de KNVB heeft naar aanleiding van de maatregelen die FC Twente heeft getroffen na de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles het onderzoek geseponeerd. FC Twente heeft meerdere personen die in Deventer voor onrust zorgden in het uitvak kunnen identificeren en gestraft.
Er loopt nog een vooronderzoek naar het incident na afloop van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Play-offs
Europees ticket
Nadat FC Twente zondag door de zege op RKC Waalwijk de vijfde plek veilig stelde, is het zeker dat FC Twente in de play-offs gaat strijden voor een Europees ticket.
Donderdag 1 juni (18.45 uur) wacht in de halve finale een uitwedstrijd tegen de nummer acht uit de Eredivisie en zondag 4 juni (14.30 uur) is de return in De Grolsch Veste. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Tot en met dinsdag (17.00 uur) kunnen seizoenkaarthouders de eigen plek terugkopen. Vanaf komende woensdag start de vrije verkoop. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €10,-.  
In een paar dagen tijd hebben al ruim 16.000 supporters een kaart voor de play-offwedstrijd gekocht.

Wachtlijst seizoenkaart

Sinds dinsdag heeft het eerste deel van de supporters  dat op de wachtlijst staat de mogelijkheid om een van de laatst beschikbare seizoenkaarten te bestellen. Er staan 5.000 supporters op de wachtlijst en we kunnen helaas niet iedereen voorzien. Degenen die op de wachtlijst staan worden gefaseerd benaderd, de supporters die het langst op de lijst staan krijgen als eerste bericht.

René Roord langer bij FC Twente
René Roord, technisch manager van FC Twente Vrouwen, heeft deze week zijn contract tussentijds verlengd. Roord is nu tot medio 2026 verbonden aan FC Twente. Onder zijn leiding heeft FC Twente Vrouwen mooie successen behaald. We zijn heel blij dat René aan de club verbonden blijft.

FC Twente Vrouwen verhuist naar Sparta Enschede
FC Twente Vrouwen, de beloften FC Twente Vrouwen en de meiden van onder 16 maken sinds 2020 gebruik van de velden van SC Enschede op Sportcampus Diekman.
De gemeente Enschede initieert komend seizoen een clustering van voetbalverenigingen en daardoor is er op Diekman West geen plek voor de teams. De eerste selectie van FC Twente Vrouwen gaat komend seizoen trainen op het complex van c.v.v. Sparta Enschede en speelt daar ook haar wedstrijden. We zijn blij dat Sparta ons die ruimte biedt. Enkele malen per jaar speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste.
Na goed overleg met HVV Hengelo zou het beloftenteam en Onder 16 daar kunnen spelen, maar met de gemeente Hengelo, de eigenaar van de velden, hebben we geen akkoord kunnen bereiken. De huursom is exorbitant hoog zodat we op zoek moeten naar een nieuwe locatie. Dat is erg jammer. We hopen zo snel mogelijk invulling te kunnen vinden voor deze twee teams.

FC Twente Vrouwen in Finale Eredivisie Cup
Maandagmiddag, Tweede Pinksterdag, strijdt FC Twente Vrouwen tegen Ajax in de finale van de Eredivisie Cup. Na het winnen van de KNVB Beker kan FC Twente Vrouwen het seizoen nog meer glans geven. De ploeg van trainer Joran Pot zal in Amsterdam ook de verliespartij tegen Ajax van een paar weken  geleden recht willen zetten. De wedstrijd is vanaf 14.30 uur live te zien op ESPN.
Fenna Kalma vertrekt bij FC Twente. Kalma speelt vanaf het nieuwe seizoen voor VfL Wolfsburg. De spits die de laatste twee seizoenen topscorer was in de Vrouwen Eredivisie tekent een driejarig contract bij de Champions League-finalist. Elena Dhont en Sterre Kroezen hebben deze week hun contract bij FC Twente Vrouwen verlengd. Zij spelen ook komend seizoen voor onze club.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.