Eerste selectie twerkc

FC Twente heeft zaterdag een ruime zege geboekt op RKC Waalwijk. In De Grolsch Veste won de ploeg. Nadat Ricky van Wolfswinkel voor rust de score opende gaf Myron Boadu kort na zijn invalbeurt zijn debuut voor FC Twente extra glans. Hij scoorde de 2-0 en stond een minuut later aan de basis van de 3-0 die door Younes Taha werd gescoord.

BE23484

Met de nieuwkomers Myron Boadu en Anass Salah-Eddine voor het eerst in de wedstrijdselectie trad FC Twente zaterdagmiddag in volle Grolsch Veste aan tegen RKC Waalwijk. De gasten lieten in de openingsfase meteen van zich horen, maar Lars Unnerstall greep bij een scrimmage voor zijn doel goed in. FC Twente kwam moeilijk door de defensie van RKC heen om tot mogelijkheden te komen.

Halverwege de eerste helft wist FC Twente er goed doorheen te komen via de rechterkant met Sem Steijn. Hij bezorgde de bal in de zestien bij Michel Vlap en uiteindelijk kon Ricky van Wolfswinkel de 1-0 binnenschieten. Een treffer die ook na de VAR-check bleef staan. Direct na de openingstreffer had Sem Steijn een goede kans op de 2-0, hij kopte net naast. Op slag van rust schoot Van Wolfswinkel zijn tweede binnen, maar werd terug gevlagd vanwege buitenspel.

In de openingsfase van de tweede helft dook FC Twente gevaarlijk op voor het doel van RKC, maar bij Van Wolfswinkel en Steijn ontbrak het aan iets meer geluk om de tweede treffer te maken. Met Carel Eiting en Naci ĂśnĂĽvar in de ploeg bracht Joseph Oosting tien minuten na rust twee verse krachten. FC Twente voerde de druk op richting het doel richting RKC, op jacht naar de tweede treffer.

Een kwartier voor tijd mocht Myron Boadu zijn opwachting maken in De Grolsch Veste. Boadu werd luidkeels ontvangen en hij drukte direct zijn stempel op de wedstrijd. De aanvaller ging goed door en klopte doelman Vaessen (2-0). Een treffer die verdiend gevierd werd. Direct erna zorgde Younes Taha voor de beslissing (3-0) en daarme pakte FC Twente de volle winst in eigen huis. Boadu's inzet werd eerst nog gekeerd door doelman Vaessen, maar in de rebound scoorde Taha.

Scoreverloop
21’ Van Wolfswinkel 1-0