Eerste selectie twenac

FC Twente heeft zondag in speelronde 7 van de Eredivisie gewonnen van NAC Breda. In De Grolsch Veste werd het 1-0 na een benutte strafschop van Ricky van Wolfswinkel.

Voor de aftrap werd stilgestaan bij de 100ste Eredivisie-wedstrijd van Michel Vlap voor FC Twente. De middenvelder speelde die onlangs tegen sc Heerenveen (2-0) en ontving uit de handen van Arnold Bruggink zijn jubileumshirt.

In de eerste helft was het FC Twente dat vanaf het begin het spel maakte. De ploeg had in eigen huis het initiatief en creëerde vanuit het overwicht een aantal mogelijkheden. Na een schietkans voor Vlap bereikte Van Hoorenbeeck met een fraaie lange pass Sem Steijn, die de bal net niet kon controleren. Bas Kuipers probeerde het daarna meerdere keren voor FC Twente, maar eerst ging zijn schot van afstand over en even later zijn kopbal ook. Het lukte FC Twente voor rust niet de ban te breken en daarmee gingen beide ploegen, zonder te scoren, met een gelijke stand de rust in.

202409229 FCT NAC Breda 24278

Halverwege wisselde Joseph Oosting eenmaal, hij bracht Gustaf Lagerbielke voor Mees Hilgers. De verdediger maakte -na zijn debuut bij Manchester United (1-1)- zijn eerste minuten in De Grolsch Veste. FC Twente dwong in de tweede helft aanvankelijk weinig kansen af. Met meerdere frisse krachten binnen de lijnen nam de druk richting het doel van NAC Breda zo'n twintig minuten voor tijd toe en dat leverde FC Twente een strafschop op, toen Youri Regeer werd gevloerd door Leo Greiml. Van Wolfswinkel schoot vervolgens feilloos binnen en zette FC Twente op voorsprong (1-0).

FC Twente kreeg na de openingstreffer via Sam Lammers en invaller Mitchell van Bergen nog twee goede kansen om de score uit te bereiden, maar NAC Breda-doelman Daniel Bielica trad twee keer uitstekend op. Aan de andere kant gaf FC Twente niets meer weg en zo schreef het drie punten bij.

FC Twente - NAC Breda 1-0 (0-0)

76' Van Wolfswinkel 1-0

Geel: Eiting, Besselink (FC Twente), Valerius, Lucassen (NAC Breda)
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 29.750

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Van Rooij, Hilgers (46' Lagerbielke), Van Hoorenbeeck, Kuipers (68' Salah-Eddine), Regeer, Vlap (57' Eiting), Steijn (83' Besselink), Van Wolfswinkel, Lammers, Ltaief (57' Van Bergen).

Opstelling NAC Breda: Bielica, Valerius (46' Lucassen), Greiml, Kongolo (59' Mahmutovic), Van den Bergh, Kemper (78' Fernandes), Balard, Jensen (78' Janosek), Kuijpers, Kostorz, Sauer (78' Mar Omarsson).

Foto's: Bas Everhard & BSR Agency / OrangePictures