FC Twente Vrouwen

Vrijdag staat voor FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar op het programma. In aanloop naar deze wedstrijd de vooruitblik met Wieke Kaptein.

Als 16-jarige speelster is Wieke Kaptein de jongste speelster in de Eredivisie Vrouwen en is ze dit seizoen een van de drie vaste middenvelders bij FC Twente. “Ik had dit voorafgaand aan dit seizoen echt niet verwacht. Ik ben heel blij met de kans die ik gekregen heb en geniet van elke wedstrijd die ik speel”, vertelt de Hengelose.

Weer even wennen
Afgelopen vrijdag won FC Twente op Sportcampus Diekman met 3-0 van sc Heerenveen. Wieke Kaptein begon in de basis en speelde 75 minuten. “Na een tijdje zonder competitiewedstrijden was het weer even wennen. We waren in de eindsituatie best slordig, maar hebben wel een aantal keer laten zien hoe wij graag willen spelen. Dit was ook zeker terug te zien in de doelpunten die we maakten”, vervolgt Kaptein.

vv Alkmaar
FC Twente trof vv Alkmaar dit seizoen twee keer eerder. In Enschede werd met 8-0 gewonnen en in Alkmaar werd het 5-1. Kaptein speelde echter nog geen minuut tegen Alkmaar. “De eerste wedstrijd tegen Alkmaar was ik nog te jong, je moet 16 jaar zijn om in de eredivisie te mogen spelen”, vertelt Kaptein. Bij de andere ontmoeting werd Kaptein rust gegund na een drukke periode. “Alkmaar is erg gegroeid gedurende het seizoen, maar we mogen ons niet laten verrassen. We moeten ons eigen spel spelen. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen, iedere wedstrijd is belangrijk in deze fase van de competitie.”

EK onder 17
Komende week staat het EK voor speelsters tot 17 jaar op het programma. Wieke Kaptein kan helaas niet deelnemen aan het EK, want het toernooi valt precies in de periode dat FC Twente Vrouwen volop in de race is voor het landskampioenschap. Kaptein vindt het heel erg jammer dat ze haar eerste EK niet kan mee maken. "Maar het is een groot compliment dat FC Twente mij er in deze fase van het seizoen bij wil houden. Ik wil Oranje onder 17 heel veel succes wensen en ik hoop dat ze een ticket voor het WK mee naar huis nemen."

FC Twente Vrouwen - vv Alkmaar begint vrijdagavond op Sportcampus Diekman in Enschede om 19.30 uur.