FC Twente Vrouwen

De competitie start dit weekend weer voor FC Twente Vrouwen. Zondag om 12.15 uur staat het uitduel tegen sc Heerenveen op het programma. Na een trainingskamp in Goch is Wieke Kaptein klaar voor de herstart van de competitie. De middenveldster blikt vooruit.

Deze week was Kaptein met haar teamgenoten op trainingskamp in Goch, Duitsland. Ook daar was het winterse weer niet te vermijden. “Vanwege de sneeuw en de kou konden we niet steeds buiten trainen. We hadden geluk dat er een voetbalzaal binnen aanwezig was, dus daar zijn we gaan trainen. Hier hebben ook gewoon goed en intensief ons ding kunnen doen. Een dag later hebben we wel buiten getraind en hebben we goed 11 tegen 11 kunnen doen, met ’s middags nog een activiteit. Dat was onze zwaarste dag.”

FC Twente Vrouwen is koploper van de Vrouwen Eredivisie, met de maximale score van 33 punten uit 11 wedstrijden. “We focussen ons nu op de tweede seizoenshelft, door onze ontwikkelpunten aan te pakken en te verbeteren. Hier zijn we de afgelopen weken mee bezig geweest.”


Nu staat het treffen tegen sc Heerenveen op het programma, de ploeg waar FC Twente afgelopen seizoenshelft ook tegen afsloot. “We moesten nog tegen hun inhalen waardoor we ook nog laat tegen Heerenveen speelden, dus we voetballen snel weer tegen elkaar. We moeten ervoor zorgen dat we er weer staan, dat we beter voetballen en meer scoren.”

De Grolsch Veste
Persoonlijk kijkt Kaptein de aankomende maanden uit naar de wedstrijden waar je om de prijzen speelt. “En naar het duel in De Grolsch Veste tegen Ajax, natuurlijk. Het is altijd mooi dat we in De Grolsch Veste spelen. Ajax is een goede tegenstander, ik hoop dat er veel mensen komen kijken. Daar spelen we zulke wedstrijden voor.”


Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Skoatterwâld. Het duel is live te zien op ESPN.

Selectie

Marit Auée heeft een spierblessure opgelopen en is een aantal weken niet beschikbaar. Dhont, Van Dooren, Doege, Stolze, Ravensbergen en Diekman zijn nog geblesseerd.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.