FC Twente Vrouwen

Wieke Kaptein en Sterre Kroezen maken komend seizoen deel uit van de selectie van FC Twente Vrouwen. Beide speelsters uit het beloftenteam tekenden vanmorgen een tweejarig contract bij de club. Wieke Kaptein groeide op bij Achilles ’12 in Hengelo en Sterre Kroezen bij het Almelose PH.

Wieke Sterre

René Roord, Technisch Manager: “We zijn ontzettend blij dat Wieke en Sterre doorstromen vanuit de beloften en we hen kunnen toevoegen aan onze selectie. Ons beloftenelftal heeft een moeilijke start gehad, maar het team ontwikkelt zich steeds beter, dat zie je met de overstap van deze twee jonge talentvolle speelsters terug. Dit sluit ook aan bij onze visie. We willen bij FC Twente Vrouwen jong talent uit de regio verder ontwikkelen en klaarstomen voor de eerste selectie.” 

Wieke1

Sterre Kroezen: “Voetbaldroom die uitkomt”

Sinds jongs af aan speelde Sterre Kroezen in Almelo bij PH. De club waar ze opgroeide. Net als Wieke maakt Sterre sinds dit seizoen deel uit van het beloftenteam van FC Twente Vrouwen. Daarvoor trainde Sterre bij Football Equals. “Ik ging al vaak naar FC Twente om wedstrijden en trainingen te kijken. Dat ik nu echt bij FC Twente ga voetballen, dat is een voetbaldroom die uitkomt”, vertelt de 15-jarige Sterre. “Ik heb altijd gezegd dat ik bij FC Twente wilde voetballen en dat gaat nu echt gebeuren. Heel bizar.” Ook Sterre trainde afgelopen maanden al regelmatig mee met FC Twente Vrouwen. “Dat waren al heel bijzondere ervaringen en daar leer je in korte tijd veel van. Dan sta je opeens naast speelsters die op een EK en WK hebben gespeeld. Tijdens de trainingen ligt het niveau stukken hoger en moet je zelf daar in mee gaan. We krijgen als jonge speelsters goede adviezen en de trainers zijn veel met ons bezig.” 

 

Sterre2

Wieke Kaptein: “Mijn broers zijn heel trots”

Wieke Kaptein maakt sinds dit seizoen deel uit van de beloftenselectie van FC Twente Vrouwen. De 15-jarige speelster uit Hengelo speelde voorheen bij Achilles ’12. “Ik was zo ontzettend blij toen ik hoorde dat FC Twente mij een contract wilde geven”, vertelt ze. “Ik ben nog maar 15 en het is toch geweldig dat ik mag voetballen bij zo’n mooie club. Ik kom uit een echte voetbalfamilie en met mijn broers Steff en Cas voetbal ik veel, ze zijn heel trots op mij.” Wieke Kaptein voetbalde vanaf de F-jeugd bij Achilles ’12 en speelde in 2019 vier interlands voor Oranje onder 15. Afgelopen zomer maakte ze de overstap naar het beloftenteam van FC Twente Vrouwen. “Afgelopen maanden hebben we al mee kunnen trainen bij de eerste selectie. Als je met de beste speelsters van Nederland op het veld staat, leer je zo ontzettend veel. Het is heel mooi om op eens tussen internationals als Renate Jansen, Kika van Es en Lynn Wilms te staan, dat zijn heel leerzame momenten. Iedereen in het team helpt je overal mee, het is een heel fijne groep.”