Eerste selectie rkctwe

In aanloop naar het uitduel van zondag met RKC Waalwijk de vooruitblik met trainer Joseph Oosting. FC Twente kan niet beschikken over Naci Ünüvar, die deze week geblesseerd raakte op de training.

De zege op Ajax was aan het begin van de week nog even een moment om op terug te kijken. “Het was mooi dat we van Ajax wonnen, maar daarna moet je ook weer door”, vertelt Joseph Oosting. “Daar mag je 24 uur van genieten en dan wacht de volgende wedstrijd. We weten welk level we hebben en kunnen halen. Op naar meer.”

In de eerste wedstrijden van het seizoen ziet Oosting een mooie ontwikkeling bij zijn ploeg. “De energie waarmee we spelen, zowel aanvallend als verdedigend, vind ik mooi om te zien. Dat straalt intensiteit uit en moed en lef. Daar zetten we op in en als je dat terugziet ben je daar content mee.”

RKC Waalwijk
Komende zondag wacht RKC Waalwijk en dat is voor Oosting een weerzien met zijn oude club. “Dat is dan wel een speciale wedstrijd voor mij”, vervolgt hij. “RKC heeft mij de kans gegeven om mij als hoofdtrainer te laten zien in het betaald voetbal en ik heb het er erg naar mijn zin gehad.” Na een lastige opening van het seizoen pakte RKC Waalwijk afgelopen week in de uitwedstrijd tegen Vitesse (0-2) de eerste punten. “Ze hebben een zwaar programma aan het begin van het seizoen en zij gaan nog wel klimmen op de ranglijst. RKC heeft een goede ploeg en er zit nog steeds voetbal in. Verdedigend kunnen ze een goede organisatie neerzetten.”

Selectie FC Twente
De geblesseerden Gijs Smal, Max Bruns en Joshua Brenet zijn er niet bij in Waalwijk. Brenet heeft nog steeds last van zijn blessure opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Zwolle. Joshua wordt nader onderzocht door een specialist. “Het gaat in ieder geval nog weken duren”, licht Oosting toe. "Naci Ünüvar heeft deze week een blessure opgelopen op de training, hij is er zondag niet bij.”

RKC Waalwijk – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.