club Supporters twefey

Door de aangekondigde coronamaatregelen is er de komende periode geen publiek welkom bij wedstrijden. Dit is vrijdagavond bekend gemaakt tijdens de persconferentie van het demissionair kabinet.

Het is een zeer grote teleurstelling om weer in lege stadions te moeten spelen, het voetbal wordt hard geraakt door de nieuwe maatregelingen. De clubs in het betaald voetbal hebben afgelopen jaar flinke investeringen gedaan om het bezoek aan het stadion zo veilig mogelijk te maken. Er zijn sinds de eerste lockdown weer honderden wedstrijden met publiek gespeeld en geen enkele wedstrijd heeft geleid tot grote coronabesmettingshaarden. De controle van het coronatoegangsbewijs is probleemloos ingevoerd in het betaald voetbal en wordt al heel lang met een 100% score verricht in de stadions.

Doordat er geen publiek bij de wedstrijden mag zijn, houdt dit voor FC Twente in dat de volgende wedstrijden niet met supporters wordt gespeeld: 

  • FC Twente Vrouwen – Ajax Vrouwen (zondag 14 november, De Grolsch Veste) 
  • vv Alkmaar Vrouwen – FC Twente Vrouwen (vrijdag 19 november) 
  • Sparta Rotterdam – FC Twente (zaterdag 20 november) 
  • FC Twente – Feyenoord (zondag 28 november, De Grolsch Veste) 
  • FC Twente Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen (vrijdag 3 december)

Voor de twee wedstrijden in De Grolsch Veste (FC Twente Vrouwen – Ajax Vrouwen en FC Twente – Feyenoord) zijn er reeds losse tickets verkocht. Seizoenkaarthouders en iedereen met een los ticket voor een van deze twee wedstrijden ontvangt begin volgende week persoonlijk bericht over de te missen wedstrijd(en).

Door de aangekondigde coronamaatregelen zijn ook de trainingen vanaf aanstaande maandag niet meer toegankelijk voor supporters.