Eerste selectie

Na een dubbel een-tweetje, eerst met Michal Sadilek en daarna met Virgil Misidjan, werkte Joshua Brenet vlak voor rust de 2-0 binnen tegen Fortuna Sittard. "We zijn gewoon goed op elkaar ingespeeld", zegt de scorende back van FC Twente na de 3-0 overwinning in De Grolsch Veste.

"We zitten in een goede flow. We speelden redelijk goed, maar er blijven natuurlijk altijd verbeterpunten", zegt Brenet, die zondag zijn wedstrijd beloonde met een doelpunt. "Als het team goed draait, dan draai ik vanzelf ook goed. We zijn gewoon goed op elkaar ingespeeld en vanuit de trainer krijg ik alle vrijheid om te lopen waar ik wil, als ik maar op tijd terug ben voor mijn verdedigende taken. Nu kan alle focus op Fiorentina."

Lees onder de foto's ook de reacties van Misidjan en Jans

image00001 v9

Misidjan: "Blij dat het is gelukt"

Na rust was het Misidjan die de marge naar drie tilde (3-0), met een fraaie treffer. "Daar kan ik zeker van genieten. Afgelopen week heb ik er veel op getraind: naar binnen komen en de lange hoek zoeken. Ik ben blij dat het vandaag is gelukt", aldus de aanvaller. "In de eerste helft was ik belangrijk met een assist, maar ik wilde ook graag een doelpunt maken. Afgelopen wedstrijd was ik er heel erg naar op zoek en viel ie niet. Vandaag wilde ik mij eerst focussen op het goede spel. In de eerste helft ging het goed en in de tweede helft voelde ik dat dit het moment was."

55720593 FC Twente

Jans: "Paar geweldige goals"

Bij FC Twente kijkt trainer Ron Jans met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "Dit is zoals we willen voetballen. Dit is de eerste wedstrijd waarin we negentig minuten hebben gedomineerd. We hebben een paar geweldige goals gemaakt, maar we hebben ook veel makkelijke kansen laten liggen. We hebben heel gevarieerd aangevallen. En ook met het drukzetten, in deze warmte, hebben we veel gecreëerd", besluit de trainer, die niet te lang wil stilstaan bij deze wedstrijd. "We moeten donderdag weer en gaan ons lekker voorbereiden op Fiorentina."